Στη Γερουσία το πόρισμα του FBI για τον Κάβανο: «Δεν περιέχει κάτι που δεν ξέραμε, κανένα ίχνος παραπτώματος»

Στη Γερουσία το πόρισμα του FBI για τον Κάβανο: «Δεν περιέχει κάτι που δεν ξέραμε, κανένα ίχνος παραπτώματος»

«Η έρευνα αυτή δεν έχει ίχνη ανάρμοστης συμπεριφοράς και το ίδιο ίσχυε και στις έξι προηγούμενες έρευνες του FBI κατά τη διάρκεια της 25ετούς θητείας του δικαστή Κάβανο», δήλωσε ο Γερουσιαστής της Αϊόβα και προεδρεύων της Επιτροπής

rett
Στα χέρια της Γερουσίας βρίσκεται το πόρισμα του FBI για κατηγορίες εις βάρος εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο, για σεξουαλικές επιθέσεις.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο γερουσιαστής της Αϊόβα, Τσακ Γκράσλεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της έλαβαν το πόρισμα.

Η έκθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, παραδόθηκε στο Κάπιτολ Χιλ στις 2.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Αξιωματούχος προσκείμενος στα αποτελέσματα της έρευνας του FBI, ανέφερε στο ABC News, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην χαρακτηρίσουμε πλήρως όσα γράφονται στην έκθεση, αλλά θα προχωρήσουμε και είμαστε απόλυτα σίγουροι για την υποψηφιότητά του», προσθέτοντας ότι το πόρισμα δεν θα ικανοποιήσει τους επικριτές του Κάβανο.

Όπως ανέφερε ο Γκράσλεϊ, στο πόρισμα «δεν υπάρχει τίποτα που δεν γνωρίζουμε ήδη. Η έρευνα αυτή δεν έχει ίχνη ανάρμοστης συμπεριφοράς και το ίδιο ίσχυε και στις έξι προηγούμενες έρευνες του FBI κατά τη διάρκεια της 25ετούς θητείας του δικαστή Κάβανο». Μάλιστα, συνέστησε στους συναδέλφους του να σκουπίσουν τη λάσπη και να δουν με καθαρά μάτια αυτήν την υποψηφιότητα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πιέζοντας για τον διορισμό του εκλεκτού του στο κορυφαίο αμερικανικό δικαστήριο, έγραψε στο Twitter την Πέμπτη, αφού το FBI ολοκλήρωσε την έρευνά του, ότι οι ισχυρισμοί σε βάρος του Κάβανο ήταν «εντελώς αβάσιμοι».

Τόσο Ρεπουμπλικάνοι, όσο και Δημοκρατικοί θα έχουν την ευκαιρία της πρόσβασης στην αναφορά του FBI, όπως επίσης κι άλλα στελέχη των δύο κομμάτων. Οι γερουσιαστές και τα στελέχη θα μπορούν να διαβάσουν την αναφορά, καθώς θα δίδεται χρόνος πρόσβασης μίας ώρας, σύμφωνα με πηγή των Δημοκρατικών.

Το FBI δεν έλαβε τελικά κατάθεση από την Κριστίν Μπλάζι Φορντ που έκανε την αρχική καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Κάβανο, σύμφωνα με ένα μέλος της νομικής της ομάδας. Η απόφαση αυτή του FBI επικρίθηκε αρνητικά προκαλώντας την οργή των Δημοκρατικών, ενώ δυσαρέστησε και μερικούς Ρεπουμπλικάνους, η στάση των οποίων, θα έχει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της επικύρωσης του διορισμού του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Μέσω των δικηγόρων της, η Φορντ προσφέρθηκε χθες να καταθέσει στο FBI και να παραχωρήσει επίσης τις σημειώσεις και πληροφορίες σχετικά με το τεστ πολυγράφου, το οποίο και απαίτησε από την ίδια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης. Για την παραχώρηση του υλικού αυτού στο FBI, η Φορντ, έθεσε ως προϋπόθεση, την κατάθεσή της στην αναφερόμενη ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών.

Κλείσιμο
Εάν η διαδικαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Γερουσία εξελιχθεί ομαλά, τότε, η τελική ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του Κάβανο δρομολογείται για το Σάββατο το βράδυ ή και ακόμη αργότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης