Ο Μπέζος «εκθρόνισε» τον Γκέιτς - Είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός σύμφωνα με το Forbes

Ο Μπέζος «εκθρόνισε» τον Γκέιτς - Είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός σύμφωνα με το Forbes

Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ. δολάρια, αλλά το θεαματικό ράλι της Amazon στο χρηματιστήριο ήταν αρκετό για να απογειώσει την περιοσία του που φθάνει πλέον τα 160 δισ. δολάρια!

fire-phone-tzef-mpezos
Για πρώτη φορά από το 1996 στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικάνους φιγουράρει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό του Μπιλ Γκέιτς. Το εντυπωσιακό σερί 24 ετών του ιδρυτή της Microsoft έσπασε ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου διπλασιάστηκε σε ένα χρόνο. Στην πλευρά των χαμένων, ηχηρά ονόματα, όπως αυτό του Τζορτζ Σόρος, αλλά και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο Μπέζος κατακτά την πρωτιά με περιουσία 160 δισ. δολαρίων. Γίνεται έτσι ο πρώτος που εμφανίζει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ. δολάρια, αλλά το θεαματικό ράλι της Amazon στο χρηματιστήριο ήταν αρκετό για να την απογειώσει. Είναι το μεγαλύτερο άλμα (σε απόλυτους όρους), που έχει καταγράψει ποτέ το Forbes. O Γκέιτς μένει στη δεύτερη θέση, με περιουσία 63 δισ. χαμηλότερη από εκείνη του Μπέζος. Μοιράζεται τη θέση με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook (4ος) και ο Λάρι Έλισον της Oracle (5ος). Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν κατακτούν την 6η και 9η θέση αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ο Τζορτζ Σόρος είδε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια καθώς μετέφερε 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations. Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ κατρακύλησε 11 σκαλοπιάτα στην κατάταξη, στην 259η θέση, αν και με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης