Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το Brexit στις 17 και 18 Oκτωβρίου

Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το Brexit στις 17 και 18 Oκτωβρίου

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο κορυφής για το Brexit – Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία με τη Βρετανία

brexit2
'Eκτακτη σύνοδο κορυφής θα πραγματοποιήσουν οι ηγέτες κρατών-μελών της ΕΕ, με θέμα το Brexit.

Η σύνοδος είχε προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, όμως σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γνωστοποίησε ότι θα γίνει στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Με βάση το πρόγραμμα, το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας των 27. Μια μέρα αργότερα, η σύνοδος θα πραγματοποιήσει τακτικές εργασίες, στις οποίες και θα μετέχει και η Τερέζα Μέι.

Στόχος της συνόδου είναι να βρεθεί κοινή συνισταμένη από τις δύο πλευρές και να υπάρξει συμφωνία για το μέλλον των σχέσεων της Βρετανίας με την ΕΕ.

Πάντως, οι «27» φέρονται δυσαρεστημένοι από τα σχέδια της πρωθυπουργού της Βρετανίας για το ζήτημα για τη μετανάστευση, κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση των Ευρωπαίων πολιτών ως πολίτες τρίτων χωρών, γεγονός που βάζει «τέλος» στην ελεύθερη μετακίνησή τους.

Την ίδια ώρα και η Τερέζα Μέι σκληραίνει τη στάση της, επαναλαμβάνοντας ότι μια μη συμφωνία είναι προτιμότερη από μια κακή συμφωνία, ενώ προσέθεσε ότι η Βρετανία δεν φοβάται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης