Βρετανία: Η Ένωση Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ απαγορεύει το χειροκρότημα

Βρετανία: Η Ένωση Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ απαγορεύει το χειροκρότημα

Η Ένωση Φοιτητών απαγόρευσε κάθε θορυβώδη κίνηση και παροτρύνει σε χειρονομίες – Στόχος είναι να προστατευτούν οι φοιτητές με αυτισμό, θέματα αίσθησης ή κώφωση

xeirokrotima
Τέλος στα χειροκροτήματα, τις φωνές και τις ζητωκραυγές αποφάσισε να βάλει Ένωση Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ απαγορεύοντας οποιαδήποτε θορυβώδη κίνηση.

Οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου ψήφισαν να αντικατασταθούν οι θορυβώδεις τρόποι έκφρασης με τις χειρονομίες με τη Βρετανική Νοηματική Γλώσσα (BSL), όπου χρησιμοποιούνται και τα δύο χέρια.

Εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε ότι το παραδοσιακό χειροκρότημα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε φοιτητές με αυτισμό, προβλήματα αίσθησης ή κώφωση.

Κάτω από τους νέους κανονισμούς, σε φοιτητικές εκδηλώσεις όπως οι ομιλίες, τα πάνελ και οι συζητήσεις, θα χρησιμοποιούνται οι κινήσεις της Βρετανικής Νοηματικής Γλώσσας. Επίσης, οι ομάδες φοιτητών και οι κοινότητες θα ενθαρρύνονται να μην χρησιμοποιούν χειροκρότημα που παράγει ήχο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ένωσης, το παραδοσιακό χειροκρότημα μπορεί να αποθαρρύνει κάποιον από το να παρακολουθεί εκδηλώσεις, ενώ οι χειρονομίες προωθούν ένα περιβάλλον σεβασμού.

Πάντως, το μέτρο, όπως ήταν αναμενόμενο δεν αντιμετωπίστηκε απ' όλους με ενθουσιασμό. Ο Βρετανός παρουσιαστής Πίερς Μόργκαν ανέφερε ότι η απόφαση αποτελεί σημάδι ότι η Βρετανία χάνει το μυαλό της.


Ωστόσο, η Εθνική Ένωση Φοιτητών, που εισήγαγε το χειροκρότημα στη νοηματική από το 2015 υποστήριξε ότι οι ενώσεις πρέπει να γνωρίζουν τις ανάγκες όλων των φοιτητών και να ανταποκρίνονται σε αυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης