Στόλτενμπεργκ: Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μόνο αν εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Στόλτενμπεργκ: Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μόνο αν εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διεμήνυσε στα Σκόπια ότι ο μόνος δρόμος για ένταξη στη Συμμαχία περνά από την τήρηση της συμφωνίας για το όνομα – Εφόσον η πΓΔΜ εγκρίνει τη συμφωνία, η ένταξή τους θα γίνει στις αρχές του 2019

19784491
Νέο μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ που ξεκαθάρισε ότι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει το 2019, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δείξουν υπευθυνότητα και να αδράξουν την ευκαιρία για ένταξή τους στη Συμμαχία.

«Καλωσορίζω το “ναι” στο δημοψήφισμα. Είναι στο χέρι της πΓΔΜ να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να καλωσορίσει τη χώρα ως το 30ό μέλος της, αλλά ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η εφαρμογή της συμφωνίας. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για ένταξη στο ΝΑΤΟ», τόνισε.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο Στόλτενμπεργκ, οι ενταξιακές συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2019 με άμεση ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, μέσω υπογραφής ενός πρωτοκόλλου. Όμως, αναγκαία συνθήκη είναι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος.

Στόλτενμπεργκ: Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μόνο αν εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης