Η φωτογραφία του Μακρόν και ο νέος με το... μεσαίο δάχτυλο

Η φωτογραφία του Μακρόν και ο νέος με το... μεσαίο δάχτυλο

«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε σε ένα tweet η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν

makrons
Η φωτογραφία ενός νέου που κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τον φωτογραφικό φακό, την ώρα που ποζάρει με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε την οργή της ακροδεξιάς στη Γαλλία, η οποία θεώρησε το περιστατικό «ασυγχώρητο».

Το φωτογραφικό καρέ τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Άγιο Μαρτίνο, στις γαλλικές Αντίλλες. Δύο νεαροί μαύροι περιστοιχίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν, ο ένας εκ των οποίων, ο οποίος δεν φοράει μπλούζα, κάνει την άσεμνη χειρονομία, σηκώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του. «Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας.

Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε σε ένα tweet η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να εκτονώσει την πολεμική διαβεβαιώνοντας ότι «αγαπάει κάθε παιδί της (γαλλικής) Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις ανοησίες τους».

makronxeironomia


«Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτήν τη νέα γενιά» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ένας από τους δύο νέους στην φωτογραφία, στο σπίτι του οποίου προσκλήθηκε, πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή για ληστεία.

Κλείσιμο
«Δεν θα διδαχθούμε τίποτα από τις δηλώσεις μίσους» συνέχισε και «πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η νέα γενιά μας, επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια στιγμή κάνει ανοησίες, δεν έχει τίποτα να διδαχθεί» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης