Σκόπια: Ύποπτοι λογαριασμοί στο twitter καλούν σε αποχή από το δημοψήφισμα

Σκόπια: Ύποπτοι λογαριασμοί στο twitter καλούν σε αποχή από το δημοψήφισμα

Αύξηση της ύποπτης δραστηριότητας Twitter bots πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια  – Αν η συμμετοχή δεν φτάσει το 50% η ψηφοφορία θα είναι άκυρη.

20094580
Αύξηση της δραστηριότητας των αυτοματοποιημένων λογαριασμών που στηρίζουν τη στάση αποχής στο δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών διαπιστώνει η Διατλαντική Επιτροπή για την Ακεραιότητα των Εκλογών.

Η Επιτροπή εντόπισε ύποπτη δραστηριότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου του ότι η εγκυρότητα του δημοψηφίσματος προϋποθέτει συμμετοχή 50% και του ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ποσοστό στο όριο.


Σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί στο Twitter, τα αποκαλούμενα bots, υποστηρίζουν την προσπάθεια μείωσης της προσέλευσης στις κάλπες.


Αύξηση των bots τις τελευταίες 50 μέρες

Η αύξηση της δραστηριότητας των bots καταγράφεται τις τελευταίες 50 ημέρες ενώ η συμμετοχή καινούργιων λογαριασμών – που δημιουργήθηκαν το πολύ πριν δύο μήνες – αναλογεί στο 10% της συζήτησης για το ονοματολογικό, ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο απ' ότι στις εκλογές στο Μεξικό ή την Ιταλία.

«Τα αφηγήματα που διανέμουν αυτά τα bots επιζητούν να στηρίξουν το κίνημα για μποϊκοτάρισμα [του δημοψηφίσματος] και τους πολιτικούς ή αξιωματούχους που το έχουν υποστηρίξει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η οποία εδρεύει στην Κοπεγχάγη και έχει ιδρυθεί από τον πρώην γενικό γραμματέα του NATO Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Σημειώνει μάλιστα πως μέλη της έχουν «πρόσβαση σε στοιχεία» που καταδεικνύουν υπόγεια χρηματοδότηση ομάδων που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα από «άτομα» στην Ελλάδα και στα Σκόπια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης