Τραμπ: Έλαβα μια... «φανταστική» επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ: Έλαβα μια... «φανταστική» επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την αισιοδοξία του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα και είπε ότι ανυπομονεί να συναντήσει ξανά τον Κιμ Γιονγκ Ουν 

1212121212
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα γνωστό ότι έλαβε μια «φανταστική επιστολή» από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διατυπώνοντας την αισιοδοξία του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ο πρόεδρος Κιμ διαβλέπει ένα όμορφο μέλλον για τη Βόρεια Κορέα (…) Ανυπομονώ να ξανασυναντηθούμε στο πλαίσιο της δεύτερης Συνόδου μας που θα λάβει χώρα σχετικά σύντομα» σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι είχε μια «πολύ θετική» συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του σήμερα και ότι θα επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ τον επόμενο μήνα για να προετοιμάσει τη δεύτερη Σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγραψε ότι η συνάντησή του με το Ρι Γιονγκ Χο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είχε αντικείμενο τη Σύνοδο και τα «επόμενα βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση της #Βόρειας Κορέας».

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε πρόοδο» ανέφερε ο Πομπέο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι ο Μάικ Πομπέο αποδέχθηκε την πρόσκληση που του έκανε ο Κιμ να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ τον επόμενο μήνα, στην τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή του στη χώρα φέτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης