Κολομβία: Η αστυνομία έβαλε «λουκέτο» στο μουσείο για τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Κολομβία: Η αστυνομία έβαλε «λουκέτο» στο μουσείο για τον Πάμπλο Εσκομπάρ

Το μουσείο ήταν αφιερωμένο στη ζωή του «βασιλιά της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ – Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχε άδεια λειτουργίας 

escobar
«Λουκέτο» στο μικρό μουσείο που ήταν αφιερωμένο στον «βασιλιά της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ έβαλαν οι αστυνομικές αρχές στο Μεντελίν της Κολομβίας.

Οι αστυνομικοί έκλεισαν το σημείο, που ανήκε στον αδερφό του Εσκομπάρ, καθώς δεν διέθετε τουριστική άδεια λειτουργίας, ενώ η επιδρομή έγινε την ώρα που υπήρχαν στο μουσείο τουρίστες.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, στο απόγειο της δόξας του, ήταν κυρίαρχος των καρτέλ κοκαΐνης, ελέγχοντας το 80% των ποσοτήτων που διοχέτευαν στις ΗΠΑ. Ο βασιλιάς της κοκαΐνης σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς με την αστυνομία στο Μεντελίν το 1993.

Το μουσείο διαθέτει ως εκθέματα μερικά από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες του Εσκομπάρ, ενώ θεωρείται ως μέρος των αποκαλούμενων ως «περιηγήσεων ναρκωτικών» στην πόλη.

«Υπάρχει μια προσωρινή δραστηριότητα της επιχείρησης στο Μεντελίν, που είναι αφιερωμένη στη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους ληστές, που έκαναν τη μεγαλύτερη χειρότερους ληστές, αυτών που έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά σε αυτήν την πόλη. Σαν να μην ήταν αρκετό, η εγκατάσταση δεν πληρούσε τους κανονισμούς» δήλωσε ο Αντρές Τομπόν, διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος στην τοπική εφημερίδα El Colombiano.

Η περιήγηση ναρκωτικών περιλαμβάνει το σημείο που ο Εσκομπάρ έχει ταφεί καθώς και μια πολυτελής κατοικία που του ανήκε. Ο δήμαρχος της πολης έχει αντιταχθεί σε αυτές τις περιηγήσεις, λέγοντας ότι δοξάζουν τις ζωές εμπόρων ναρκωτικών, όπως του Εσκομπάρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης