Ο υποσιτισμός μαστίζει την Ινδία - Πάνω από 146.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο

india-paid1

Σε ό,τι αφορά τις κοινότητες των αυτοχθόνων, 57 στα 1.000 παιδιά πεθαίνουν πριν από τα πέντε τους χρόνια σε σχέση με 37 που είναι ο αντίστοιχος αριθμός σε άλλες κοινωνικές ομάδες

Τα παιδιά στις κοινότητες αυτοχθόνων στην Ινδία είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν ή να υποσιτίζονται σε σχέση με εκείνα από άλλες κοινότητες, σύμφωνα με την πρώτη κυβερνητική έρευνα για θέματα υγείας μεταξύ φυλετικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις κοινότητες των αυτοχθόνων, 57 στα 1.000 παιδιά πεθαίνουν πριν από τα πέντε τους χρόνια σε σχέση με 37 που είναι ο αντίστοιχος αριθμός σε άλλες κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

Το ποσοστό των υποσιτισμένων παιδιών σε εθνικό επίπεδο ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 35%, ενώ οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 42% των αυτοχθόνων παιδιών είναι λιποβαρή.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνθήκες υγείας 104 εκατομμυρίων αυτοχθόνων της Ινδίας και έκαναν έκκληση για άμεση βοήθεια με στόχο την βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλειας των τροφίμων ανάμεσα στις 705 φυλετικές ομάδες της χώρας.

«Οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν πόρους για την υγεία των αυτοχθόνων ούτε υπάρχει κάποιος ξεχωριστός λογαριασμός για τον τρόπο με τον οποίον χρήματα από τον προϋπολογισμό για την υγεία έχουν διατεθεί για αυτούς τους σκοπούς», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Αμπχάι Μπανγκ, γιατρός και ειδικός στη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέσει το 8,6% του ετήσιου προϋπολογισμού για την βελτίωση των συνθηκών ανάμεσα στους αυτόχθονες πληθυσμούς, που αριθμητικά είναι όσοι και ο πληθυσμός της Ινδίας, προτείνει η έκθεση.

Οι ερευνητές επισημαίνουν έναν αριθμό από προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αυτόχθονες στην πρόσβασή τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην επάρκεια τροφίμων.

Σχεδόν το 90% του πληθυσμού των αυτοχθόνων της χώρας κατοικούν σε αγροτικές περιοχές, οι οποίες συχνά είναι δύσβατες και απομακρυσμένες και όπου οι γιατροί διστάζουν να εγκατασταθούν, διαπίστωσε η έκθεση.

Πολλές κοινότητες έχουν «αποστερηθεί» τρόφιμα, στέγη και μέσα επιβίωσης εξαιτίας της «αποψίλωσης και των δασικών νόμων που περιορίζουν την πρόσβαση σε δασική παραγωγή», σύμφωνα με την έκθεση.

Οι ακτιβιστές έχουν κάνει έκκληση για καλύτερη προστασία των εδαφών όπου κατοικούν οι φυλές.

«Αυτές είναι παραδοσιακές και ελεύθερες πηγές τροφίμων αλλά έχουν εκκενωθεί», δήλωσε ο Μιλίντ Τάτε, ο ιδρυτής της Vayam, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εργάζεται για την ανάπτυξη των φυλών.

Τα εδάφη των φυλών έχουν διαβρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες με την ανάπτυξη των ορυχείων και άλλων μεγάλων έργων υποδομών, λένε οι ακτιβιστές.

Οι πλημμύρες και η πείνα έχουν επίσης στοιχίσει πολύ στις κοινότητες των αυτοχθόνων, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να μεταναστεύσουν, σημειώνει η έκθεση.

Η μετανάστευση συχνά υπονομεύει το ζήτημα της σίτισης των παιδιών καθώς στερούνται τα δωρεάν γεύματα που παρέχει η κυβέρνηση σε σχολεία και σε κέντρα ημέρας στα χωριά τους, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Περίπου 146.000 παιδιά από κοινότητες φυλών πεθαίνουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται παλαιότερη μελέτη του 2011, της τελευταίας χρονιάς όπου υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

reoust

Δεν μας νοιάζει, ας πεθαίνουν. Να γεννάνε λιγότερα.

Βαγγ

Τραγικό. Κι από την άλλη γεννάνε σαν κουνέλια. Περίπου 1,3 δις έχει φθασει ο πληθυσμός της Ινδίας. Τι κοινωνίες είναι αυτές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump_erdogan_main

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί στον χάλυβα, ενώ οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, παγώνοντας την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία

32
us_tramp

Προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση απόσυρσης των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ έγραψε ότι μετά την ολοκληρωτική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια με το σκεπτικό να αφήσει τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους

17
spain2

Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης αντέδρασαν στην καταδίκη των αυτονομιστών - Η αστυνομία παρενέβη όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την ταινία ασφαλείας και να μπουν στο αεροδρόμιο

3
000_1LF08Y

Ο Τούρκος πρόεδρος αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και λέει ότι θα συνεχίσει μέχρι την τελική νίκη  - Στη Μανμπίτζ εισβάλλει και ο συριακός στρατός - Οι περίπου 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τη Συρία - Στην καταδίκη της Τουρκίας προχώρησε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο

102