Οι τυφώνες «Florence» και «Mangkhut» απειλούν περιοχές στις ΗΠΑ και την Ασία

Οι τυφώνες «Florence» και «Mangkhut» απειλούν περιοχές στις ΗΠΑ και την Ασία

Έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα πλήξουν τις δύο ηπείρους

tifonas
Στο έλεος σφοδρών καταιγίδων και πλημμυρών βρίσκονται τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές στις ΗΠΑ και την Ασίας με τους τυφώνες «Florence» και «Mangkhut» να απειλούν με το πέρασμά τους εκατομμύρια κατοίκους.

Αν και εξασθενημένος, ο τυφώνας «Florence» παραμένει σοβαρή απειλή για τους κατοίκους των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.Θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο πολλών ανθρώπων,όπως προειδοποιούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
-Στην Καρολίνα των ΗΠΑ, ήδη πάνω από 100 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Ο τυφώνας Florence αν και εξασθενημένος , μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο πολλών ανθρώπων και εκτεταμένες ζημιές.

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα πλησιάζει τις ανατολικές ακτές.

Η εντολή εκκένωσης των αρχών αφορά σε πάνω από εκατομμύριο άτομα.

Κλείσιμο
Ο Ρόι Κούπερ, κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, όπου ο τυφώνας «Florence» αναμένεται να φθάσει σε λίγες ώρες δήλωσε ότι, η επιβίωση θα είναι μία δοκιμασία "αντοχής, ομαδικής εργασίας, κοινής λογικής και υπομονής".

Την ίδια ώρα, οι αρχές στις Φιλιππίνες βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής εν αναμονή του σούπερ τυφώνα «Mangkhut» που πλησιάζει απειλητικά τις βόρειες ακτές της χώρας.

Ήδη έχουν εκκενωθεί πολλές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ενώ χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της χώρας.

Πρόκειται για έναν τυφώνα κατηγορίας 5 που απειλεί περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολική Ασίας, όπως επισημαίνουν μετεωρολόγοι στο CNN.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι,ο τυφώνας «Mangkhut» είναι σαφώς ισχυρότερος από αυτόν που μαστίζει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με ανέμους που πνέουν με 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας «Mangkhut» κινείται με ταχύτητα 285 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να πλήξει σε λίγες ώρες το νησί «Luzon».

Ο τυφώνας Mangkhut βρίσκεται ήδη πάνω από τη νήσο Γκουάμ και τα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές ρεύματος.

Στις Φιλιππίνες, εκφράζονται φόβοι για εκτεταμένες ζημιές και ανθρώπινες απώλειες από την επέλαση του τυφώνα Mangkhut.Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το πέρασμά του θα είναι το ίδιο καταστροφικό με αυτό του τυφώνα «Haiyan».Το 2013 ο τυφώνας αυτός προκάλεσε σοβαρές καταστροφές προκαλώντας το θάνατο έξι χιλιάδων ανθρώπων.

«Αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε το χειρότερο»,δηλώνει η Λένλιν Καρίλο, εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «World Vision» και προσθέτει:
«Υπάρχει μια αίσθηση φόβου ότι μπορεί να αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα τόσο κακό όσο η Haiyan ή η Haima".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης