Βατικανό: Ο Πάπας συγκαλεί σύνοδο επισκόπων για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

pope_francis__3_

Στη σύνοδο θα βρίσκονται επίσκοποι από όλο τον κόσμο – Η διεξαγωγής της θα γίνει το τριήμερο 21-24 Φεβρουαρίου 2019

Μέτρα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων παίρνει η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, μετά τα συνεχή σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και πλήττουν το εσωτερικό της.

Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συγκάλεσε σύνοδο επικεφαλής των Καθολικών Επισκόπων απ' όλο τον κόσμο, με θέμα συζήτησης την προστασία των ανηλίκων από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Εκπρόσωπος του Βατικανού διευκρίνισε ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί το τριήμερο 21-24 Φεβρουαρίου 2019.

Νέα σκάνδαλα σε σειρά χωρών

Η σύγκληση της συνόδου έρχεται ως απάντηση στα νέα σκάνδαλα που προκαλούν τριγμούς στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και αποκαλύφθηκαν σε σειρά χωρών, όπως τις ΗΠΑ, τη Χιλή, την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Έρευνα που έγινε στην Πενσιλβάνια έδειξε ότι 301 ιερείς στην Πολιτεία αυτή κακοποιούσαν σεξουαλικά ανηλίκους τα τελευταία 70 χρόνια.

Συνάντηση με Αμερικανούς επισκόπους

Την ίδια ώρα, ο Πάπας αναμένεται ότι θα συναντηθεί αύριο με Αμερικανούς επισκόπους που θέλουν να συζητήσουν μαζί του τις επιπτώσεις από τις αποκαλύψεις αυτές αλλά και την έκκληση που απηύθυνε ένας αρχιεπίσκοπος στον ποντίφικα ζητώντας του να παραιτηθεί. Ο καρδινάλιος Ντάνιελ Ντι Νάρντο, ο πρόεδρος της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ (USCCB) ζήτησε αυτή τη συνάντηση αφού ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κατηγόρησε τον περασμένο μήνα τον πάπα ότι γνώριζε για πολλά χρόνια τα σεξουαλικής φύσης εγκλήματα του πρώην καρδινάλιου Θίοντορ ΜακΚάρικ και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τον σταματήσει.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ιστορία δίχως τέλος...

Θα τους συστήσει να προσέχουν.

Γιώργος

Μπορούν απλά να επιτρέψουν το γάμο στους ιερείς κ να λήξει το θέμα κατά 95%

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thereza

Αυτό αποκαλύπτει ο βρετανικός κυριακάτικος τύπος. Εκπρόσωπος της Downing Street έσπευσε να προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι κινδυνεύει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα του 2016. Αύριο το σχέδιο Β της Μέι στο κοινοβούλιο

colom

Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στην οργάνωση ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ντούκε να ζητήσει από την Αβάνα τη σύλληψη και έκδοση 10 διοικητών του ELN από την Κούβα, όπου είχαν μεταβεί για ειρηνευτικές συνομιλίες

tixhografies

Από το 2014 οι τοιχογραφίες είχαν περιέλθει στην κ. Τασούλα Χατζητοφή από την Αμμόχωστο, η οποία ζει στην Χάγη και επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ είχε συμβάλει στον επαναπατρισμό εκκλησιαστικών κειμηλίων