Πούτιν: Απλοί, αθώοι πολίτες και όχι πράκτορες οι «ύποπτοι» για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

Πούτιν: Απλοί, αθώοι πολίτες και όχι πράκτορες οι «ύποπτοι» για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία απήγγειλε ερήμην κατηγορίες εις βάρος δύο φερόμενων ως πρακτόρων της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην κατασκόπου και της κόρης του

vlad-putin
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία πραγματοποίησε έρευνα για τους δύο άνδρες που η Βρετανία θεωρεί υπόπτους για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, και «δεν υπάρχει τίποτα εγκληματικό» σχετικά με το παρελθόν τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία απήγγειλε ερήμην κατηγορίες εις βάρος δύο φερόμενων ως πρακτόρων της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην κατασκόπου και του παιδιού του. Το Λονδίνο εμμένει στον ισχυρισμό του ότι η επίθεση σχεδιάστηκε από την ρωσική κυβέρνηση, ένας ισχυρισμός που το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά.

Μιλώντας σε ένα οικονομικό συνέδριο στη Ρωσία, ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι οι δύο «ύποπτοι» δεν εργάζονται σε καμία ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

«Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τους βρήκαμε. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή εγκληματικό σε σχέση με το παρελθόν τους, σας διαβεβαιώ» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ερωτηθείς από τον συντονιστή της συζήτησης εάν οι άνδρες είναι μέλη του ρωσικού στρατού, ο Πούτιν απάντησε ότι είναι «πολίτες» και τους κάλεσε να λάβουν δημόσια θέση.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ σε αυτούς, αν μας ακούν σήμερα: Τους προτείνω να πάνε σε κάποιο ΜΜΕ και να μιλήσουν δημόσια για τους εαυτούς τους».

Κλείσιμο
Μετά τη δηλητηρίαση των Σριπάλ στις 4 Μαρτίου, η Βρετανία και περισσότερες από δώδεκα άλλες χώρες απέλασαν συνολικά 150 Ρώσους πράκτοτες, που εργάζονταν υπό διπλωματική κάλυψη. Η Ρωσία πέρασε σύντομα στην αντεπίθεση, με ανάλογο αριθμό απελάσεων απεσταλμένων των συγκεκριμένων χωρών.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι οι χημικές επιθέσεις στην Βρετανία, που προκάλεσαν πρόσφατα τον θάνατο μίας γυναίκας και έφεραν στο χείλος του θανάτου τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Σκριπάλ και της κόρης του, πραγματοποιήθηκαν από αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU, έχοντας λάβει προηγουμένωw έγκριση από «ανώτερα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης