ΗΠΑ: Συναγερμός στην ανατολική ακτή για τον τυφώνα Florence

ΗΠΑ: Συναγερμός στην ανατολική ακτή για τον τυφώνα Florence

Ο Τραμπ προειδοποιεί τους συμπολίτες του ότι θα αντιμετωπίσουν μία από τις χειρότερες καταιγίδες - Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή να αποπλεύσουν προληπτικά τα πλοία από τη βάση του Χάμπτον Ρόουντς στη Βιρτζίνια

99florence
Aυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Τραμπ στους συμπολίτες του ενόψει της επέλασης του τυφώνα «Florence» στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ήδη κατευθύνεται απειλητικά προς την Καρολίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους συμπολίτες του μέσω του Twitter να προετοιμαστούν καταλλήλως για να αντιμετωπίσουν μία από τις χειρότερες καταιγίδες στην Ανατολική Ακτή εδώ και πολλά χρόνια.


«Προβλέπεται ότι ο τυφώνας Florence θα ενισχυθεί ακόμη και ότι έως την Πέμπτη θα έχει γίνει ένας μεγάλος τυφώνας εξαιρετικά επικίνδυνος», αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καλώντας τις αμερικανικές νοτιοανατολικές πολιτείες και τις κεντρικές των παράκτιων περιοχών του Ατλαντικού να παρακολουθούν την πορεία του.

Κλείσιμο
«Αν και είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του τυφώνα "Florence", οι περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για εν δυνάμει σοβαρές συνέπειες για τη Βιρτζίνια, υπό τη μορφή κυμάτων καταιγίδας,καταστροφικών πλημμυρών στη ξηρά, σφοδρών ανέμων και πιθανόν διακοπής της ηλεκτροδότησης σε μεγάλη κλίμακα», προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ.

Όμως, περισσότερο και από τους σφοδρούς ανέμους, οι τοπικές αρχές φοβούνται τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν κατολισθήσεις.

«Να θυμάστε, ποτέ να μην οδηγείτε σε πλημμυρισμένους δρόμους», προειδοποίησε.

Την ίδια ώρα,το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή τα πλοία στη βάση του Χάμπτον Ρόουντς στη Βιρτζίνια να βγουν στη θάλασσα προληπτικά.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, ήδη έχουν εκκενωθεί μαζικά περιοχές σε Νότια και Βόρεια Καρολίνα όπως και τη Βιρτζίνια.

Από το πρωί πολλοί κάτοικοι της Βιρτζίνια συρρέουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Πάνω από ένα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους, σύμφωνα με το CNN.

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Χένρι ΜακΜάστερ έδωσε εντολή για εκκένωση της ακτογραμμής μέχρι το μεσημέρι.

«Δεν πρόκειται να παίξουμε με τις ζωές των κατοίκων της Νότιας Καρολίνας», δήλωσε ο ΜακΜάστερ.

Την ίδια ώρα,το γραφείο του κυβερνήτη της Βιρτζίνια,Ραλφ Νόρθαμ προειδοποίησε ότι αναμένονται «καταστροφικές πλημμύρες στην ενδοχώρα, με ισχυρούς ανέμους και πιθανές εκτεταμένες διακοπές ενέργειας».

Η βροχόπτωση μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές. Αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν, όπως προβλέπουν ορισμένοι μετεωρολόγοι, η «Florence» συνεχίσει με αμείωτη ένταση να πλήττει την ξηρά.

Υπενθυμίζεται ότι, η τροπική καταιγίδα «Florence» μετατράπηκε το πρωί της Κυριακής σε τυφώνα και κατευθυνόταν ολοταχώς για τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Οι άνεμοι της καταιγίδας έπνεαν με ταχύτητα 121 χιλιoμέτρων την ώρα, λίγο πάνω από το όριο που θεωρείται τυφώνας, καθώς κατευθύνονταν στις αμερικανικές ακτές του Ατλαντικού, 750 μίλια νοτιοανατολικά των Βερμούδων, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης