Δημοσκόπηση-«χαστούκι» για Μακρόν: Οι Γάλλοι του «γυρίζουν την πλάτη»

Δημοσκόπηση-«χαστούκι» για Μακρόν: Οι Γάλλοι του «γυρίζουν την πλάτη»

Ιδιαίτερα αποδυναμωμένο είναι το κόμμα του Γάλλου προέδρου – Η ακροδεξιά της Λεπέν αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη

macron__5_
Την «πλάτη» στον πρόεδρό τους γυρνούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop», που δείχνει ιδιαίτερα αποδυναμωμένο το κόμμα του Μακρόν και την ακροδεξιά να σηκώνει κεφάλι ενόψει των Ευρωεκλογών καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

O μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο Μακρόν διορίζοντας νέα πρόσωπα στα υπουργεία Οικολογίας και Αθλητισμού δεν φαίνεται να απέδωσε καρπούς. Η πτώση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου, όπως αποτυπώνεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, ευνοεί την γαλλική ακροδεξιά.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ifop, το κόμμα του Μακρόν «Εμπρός για τη Δημοκρατία», αν και έρχεται πρώτο, είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένο λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 20%.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» της Λεπέν με ποσοστό 17%. Η γαλλική Δεξιά, το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, έρχεται στη τρίτη θέση με ποσοστό 15% ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το κόμμα της Αριστεράς, των «Ανυπότακτων» του Μελανσόν (14%).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης