Έξαλλη η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν με τον επικήδειο που εκφώνησε ο ιερέας: «Δεν τη σεβάστηκε»

Τα δύο λάθη του που εξόργισαν τους συγγενείς της ντίβας της σόουλ

Το τελευταίο αντίο στην Αρίθα Φράνκλιν φαίνεται ότι «αμαυρώθηκε» όχι μόνο από την απρέπεια του ιερέα που θεώρησε καλή ιδέα να πιάσει το στήθος της Αριάνα Γκράντε μπροστά στις κάμερες, αλλά και από τα προσβλητικά λόγια ενός δεύτερου πάστορα που εκφώνησε τον επικήδειο της ντίβας της σόουλ.

Η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν εξαπέλυσε επίθεση τη Δευτέρα κατά του αιδεσιμώτατου Τζάσπερ Γουίλιαμς Τζούνιορ επειδή, κατά τη διάρκεια του μακροσκελέστατου επικήδειου που εκφώνησε στην κηδεία της θρυλικής τραγουδιστριας, όχι μόνο παρέλειψε να την τιμήσει, αλλά μίλησε απαξιωτικά για κάποιες επιλογές που είχε κάνει στη ζωή της.

Ο Βον Φράνκλιν, ανιψιός της εκλιπούσας, χαρακτήρισε «προσβλητικό και κακόγουστο» τον επικήδειο που εκφώνησε ο αιδεσιμώτατος, και στον οποίο υποβάθμισε τη σημασία του κινήματος Black Lives Matter και επέκρινε τις μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους. «Μίλησε για 50 λεπτά και δεν είπε ούτε μία φράση που να τιμά την Αρίθα Φράνκλιν», είπε ο Βον στη δήλωση που έκανε εκ μέρους όλης της οικογένειας.

Ο πάστορας αναφέρθηκε εκτενώς στο κίνημα Black Lives Matter λέγοντας ότι, «όχι, οι ζωές των μαύρων δεν έχουν σημασία όσο υπάρχει έγκλημα στις κοινότητες των μαύρων». «Οι ζωές των μαύρων δεν πρέπει να μετράνε μέχρι οι μαύροι να αρχίσουν να τις σέβονται και να σταματήσουμε να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Μιλώντας με αυστηρότητα για τις ανύπαντρες μητέρες ο ιερέας είπε ότι όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι χωρίς πατέρα η κατάστασή τους θυμίζει «έκτρωση μετά τη γέννα». Μία μαύρη γυναίκα μόνη της δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα αγόρι σωστά ώστε να γίνει άνδρας, είπε μεταξύ άλλων ο Γουίλιαμς, προκαλώντας την οργή της οικογένειας.

Όπως τόνισε ο ανιψιός της Φράνκλιν, ο επικήδειος του ιερέα «αιφνιδίασε» τους πάντες αφού δεν εκφράζει απόψεις που συμμεριζόταν η εκλιπούσα και επιπλέον την προσβάλλει, αφού η ίδια μεγάλωσε μόνη της τέσσερα παιδιά.

Ο ίδιος ο Γουίλιαμς πάντως, απαντώντας στη δήλωση, ξεκαθάρισε ότι δεν μετανιώνει για όσα είπε στην κηδεία, αφού πρόκειται για τις απόψεις του, αλλά εξέφρασε θλίψη που τα λόγια του αναστάτωσαν τους συγγενείς της εκλιπούσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr