Αυστραλός δημόσιος υπάλληλος πήρε κατά λάθος «μπόνους»... 310.000 ευρώ στη μισθοδοσία του!

money-man

Αιτία της υπερπληρωμής ήταν ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ανθρώπινων λαθών

Ένας δημόσιος υπάλληλος στην Αυστραλία είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό «φουσκωμένο» κατά 360.700 δολάρια (περίπου 310.000 ευρώ) όταν πήγε να σηκώσει χρήματα από τον μισθό του, ο οποίος ανέρχεται στα 3.582 δολάρια (3.088 ευρώ) τον μήνα.

Την καταβολή αυτού του υπέρογκου ποσού κατέστησε γνωστή εχθές η αρμόδια αρχή ελέγχου της Βόρειας Επικράτειας, που την απέδωσε σε ανθρώπινο σφάλμα.

«Αιτία της υπερπληρωμής ήταν ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ανθρώπινων λαθών, δηλαδή της αρχικής εσφαλμένης καταχώρισης των δεδομένων και της μετέπειτα αποτυχίας να αντιμετωπιστεί επαρκώς ο συναγερμός που παρήγαγε αυτόματα το σύστημα», ανέφερε η έκθεση της υπηρεσίας ελέγχου.

Ο δημόσιος υπάλληλος, που ζει και εργάζεται σε μια απομονωμένη περιοχή της Βόρειας Επικράτειας, επέστρεψε το χρηματικό ποσό τέσσερις εβδομάδες μετά την καταβολή του.

Σύμφωνα με την έκθεση, το παραπάνω περιστατικό είναι μόνο ένα από τις 743 υπερπληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί σε κρατικές υπηρεσίες της Βόρειας Επικράτειας από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2018. Το σύνολο των ποσών που καταβλήθηκαν από λάθος ανέρχεται σε 1.,2 εκατομμύρια δολάρια, και περίπου τα μισά από αυτά δεν έχουν ακόμα επιστραφεί.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Κοίτα να δεις που έχουν Καρανίκες και στην Αυστραλία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekloges-ekso

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η σημερινή εκλογική διαδικασία - Στις 20.00 κλείνουν οι κάλπες - Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα το βράδυ

4
sri_main01

Δύο ακόμη επιθέσεις, η 7η και η 8η κατά σειρά, σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε προάστια του Κολόμπο - Φόβοι για δεκάδες ακόμη νεκρούς - Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε το υπουργείο Άμυνας της χώρας - Σοκ στη διεθνή κοινότητα