ΟΗΕ: Άμεση βοήθεια για το Πακιστάν

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ζήτησε χθες να υπάρξει «μία άμεση ανταπόκριση» από την διεθνή κοινότητα ως προς το θέμα του Πακιστάν.

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ζήτησε χθες να υπάρξει «μία άμεση ανταπόκριση» από την διεθνή κοινότητα ως προς το θέμα του Πακιστάν, κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης στην έδρα του Οργανισμού για την βοήθεια προς την ασιατική χώρα.

«Απαιτώ μία άμεση ανταπόκριση», τόνισε ο Μπαν, παρουσία της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον και άλλων 25 υπουργών, που συμμετέχουν σε αυτήν τη διάσκεψη.

Ο Μπαν έκανε λόγω για μία «καθολική καταστροφή, για μία παγκόσμια πρόκληση και για μία παγκόσμια δοκιμή αλληλεγγύης». Η καταστροφή αυτή, υπογράμμισε, διαδραματίζεται «σε ένα τμήμα του κόσμου, όπου η σταθερότητα είναι προς το συμφέρον του πλανήτη». «Ας εργασθούμε για να τους βοηθήσουμε», τόνισε.

Από την πλευρά της η Κλίντον τόνισε πως «σαφώς υπάρχει μεγάλη δουλειά» που πρέπει να γίνει για να βοηθηθεί το Πακιστάν. «Η ανοικοδόμησή του θα απαιτήσει χρόνο. Ο λαός του Πακιστάν θα πρέπει να υπολογίζει στη βοήθεια από εμάς και τις άλλες χώρες», τόνισε, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ ήδη έχουν προσφέρει 340 εκατ.δολάρια.

Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Κάθριν Άστον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
«Διαβλέπουμε την ανάγκη για ένα πακέτο βραχυπρόθεσμης, μέσης και μακροπρόθεσμης βοήθειας», τόνισε.

Η διάσκεψη για το Πακιστάν πραγματοποιήθηκε ενώ την Παρασκευή ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για συλλογή δύο δισ.δολαρίων για το Πακιστάν, τέσσερις φορές περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για τη βοήθεια προς τα θύματα των πρωτοφανών πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr