Λαβρόφ: Σύμμαχος - κλειδί η Τουρκία για τη Μόσχα

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μετά  τη συνάντησή  του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε  λόγο για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων,  ενώ προανήγγειλαν συζητήσεις για τη βίζα σε ορισμένες κατηγορίες Τούρκων

Διμερή ζητήματα, καθώς και η κατάσταση στη Συρία, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Μόσχα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος κλειδί. Βλέπουμε μία ενίσχυση των οικονομικών μας σχέσεων, ενώ τείνουμε να χτίσουμε και την συνεργασία μας στη στρατιωτική τεχνολογία»

Παράλληλα, τόνισε ότι Μόσχα και Άγκυρα είναι έτοιμες για συνομιλίες σε μία κοινή βάση για τη βίζα των Τούρκων υπηκόων.

«Έχουμε επιβεβαιώση την ετοιμότητα της Ρωσίας να διαπραγματευτεί σχετικά με την αμοιβαία διευκόλυνση των ταξιδιών για ορισμένες κατηγορίες Τούρκων πολιτών και θα τοπράξει στο άμεσο μέλλον. Έχουμε συμφωνήσει να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό διαβουλεύσεων για την προετοιμασία αποφάσεων σε αυτό το ζήτημα», συνέχισε ο Λαβρόφ.

«Συζητήσαμε διεθνή προβλήματα, με έμφαση στη Συρία, επανεξετάσαμε την εφαρμογί των συμφωνιών στο πλαίσιο της Αστάνα σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, επανεξετάσαμε την εφαρμογή των αποφάσεων του συριακού Συνεδρίου Εθνικού Διαλόγου στο Σότσι στο πλαίσιο δημιουργίας μίας συνταγματικής επιτροπής, που συνεχίζεται», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr