Επανασυνδέσεις Κορεατών: Δάκρυα στη συνάντηση μητέρας-γιου μετά από 68 χρόνια

Επανασυνδέσεις Κορεατών: Δάκρυα στη συνάντηση μητέρας-γιου μετά από 68 χρόνια

Ο Σανγκ Τσολ ήταν τεσσάρων ετών όταν τον είδε τελευταία φορά η 92χρονη Λι - 89 μόνο οικογένειες είχαν την τύχη να ξανασυναντηθούν από τις 57.000 που χωρίστηκαν  κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας

lee-chang
«Σανγκ Τσολ»! Η 92χρονη Λι Κεουμ Σεόμ ξέσπασε και έπεσε στην αγκαλιά του χαμένου για χρόνια γιου της στο τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Κορέας.

Η Λι περίμενε 68 ολόκληρα χρόνια για αυτή τη στιγμή, αφότου οι δυο τους χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας και παγιδεύτηκαν στις δύο διαφορετικές πλευρές της Κορέας, τη Βόρεια και τη Νότια.

Ο Σανγκ Τσολ ήταν τεσσάρων ετών όταν τον είδε τελευταία φορά. Τώρα είναι 71, ήδη ηλικιωμένος. Τη Δευτέρα έκατσε και περίμενε τη άφιξη της μητέρας του παρέα με τη νύφη του. Η Λι συνοδευόταν από τις δύο κόρες της που μεγάλωσαν στη Νότια Κορέα.

Αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλαπλές συγκινητικές ιστορίες επανασύνδεσης οικογενειών που έλαβαν χώρα σε θέρετρο κοντά στο βουνό Κουμγκάνγκ, όπου λεωφορεία γεμάτα από Νοτιοκορεάτες έφτασαν νωρίς τη Δευτέρα.

Ήταν οι 89 τυχερές οικογένεις που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερες από 57.000 που έκαναν αίτηση για επανασύνδεση, συμφωνία που επικυρώθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών.

Πάνω από το 60% όσων ταξίδεψαν για να συναντήσουν τους ανθρώπους τους είναι 80 ετών και άνω, και συνοδεύονταν από τα παιδιά τους ή από άλλους συγγενείς.

Κλείσιμο
Μετά από την αρχική φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, ο Σανγκ Τσολ έδειξε στη μητέρα του μία φωτογραφία του συζύγου της, ο οποίος ήταν μαζί με τον Σανγκ όταν το ζευγάρι χωρίστηκε, όμως έχει πλέον πεθάνει.

Πριν το ταξίδι, η 92χρονη είπε στο CNN ότι προσευχόταν συνεχώς για το γιο της να ζήσει πολλά χρόνια, ώστε να τον συναντήσει μια μέρα.

«Η οικογένειά μου στη Βόρεια Κόρεα δεν έζησε αρκετά, έτσι προσευχόμουν για την υγεία του γιου μου», τόνισε.

Ένιωθε νευρικότητα για την επικείμενη συνάντηση με τον γιο της, καθώς την τελευταία φορά που τον είδε ήταν παιδάκι και τώρα πια ήταν ηλικιωμένος, ενώ δεν ήξερε από που να ξεκινήσει τη συζήτηση για το πώς έζησαν όλα αυτά τα χρόνια.

«Τι να ρωτήσω;», είπε. «Α, θα έπρεπε να ρωτήσω τι του έχει ο πατέρας του για μένα. Ο πατέρας του πρέπει να του έχει διηγηθεί για το πώς χωρίσαμε και πού ήταν το σπίτι μας. Αυτά πρέπει να τον ρωτήσω».

Όταν τον είδε όμως, χωρίς δισταγμό, αγκαλιάστηκαν σφιχτά κλαίγοντας, και καθόλη τη διάρκεια της συνάντησής τους δεν άφησαν ο ένας το χέρι του άλλου.

North Korean families separated by war are finally reunited - Daily Mail
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης