Σάλος στη Βρετανία: Φυτείες κάνναβης με παιδιά-σκλάβους στο Λονδίνο

cannabis

Από το 2016 η αστυνομία στη Βρετανία έχει ανακαλύψει 314 παράνομες φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο - Τα παιδιά απαγάγονται από το Βιετνάμ και άλλες χώρες της Ασίας

Μεγάλος αριθμός παιδιών σκλάβων πιθανόν να εργάζεται σε φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο, προειδοποιούν ειδικοί μεττά και τα νέα ευρήματα για την άνοδο της καλλιέργειας παράνομων ναρκωτικών.

Από το 2016 η αστυνομία στη Βρετανία έχει ανακαλύψει 314 παράνομες φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα London Evening Standard.

Ειδικοί εκτιμούν οτι παιδιά από το Βιετνάμ και άλλες χώρες απαγάγονται προκειμένου να δουλέψουν ως σκλάβοι σε αυτές τις φυτείες οι οποίες συχνά βρίσκονται σε κατοικίες και οτι το μέγεθος του προβλήματος έχει κατά πολύ υποτιμηθεί.

Η Βρετανία θεωρείται ένας παγκόσμιος ηγέτης στον αγώνα κατά της δουλείας προωθώντας το 2015 την Σύγχρονη Πράξη για τη Δουλεία σύμφωνα με την οποία καταδικάζονται ισόβια οι δουλέμποροι, προστατεύονται καλύτερα οι ευάλωτες ομάδες ενώ αναγκάζονται μεγάλες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την απειλή της καταναγκαστικής εργασίας.

Ωστόσο, τα παιδιά-θύματα της δουλείας δεν έχουν καμία εγγύηση για εξειδικευμένη υποστήριξη και ακτιβιστές λένε ότι η νομοθεσία δεν έχει κάνει καμμία σοβαρή τομή στο δουλεμπόριο το οποίο εκτιμάται ότι κοστίζει στη Βρετανία δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Τον Φεβρουάριο η βρετανική κυβέρνηση είχε δεχθεί επικρίσεις για την άρνηση της να χορηγήσει άσυλο σε ένα ορφανό από το Βιετνάμ το οποίο είχαν φέρει δουλέμποροι στη χώρα ως παιδί για να εργαστεί στη βιομηχανία της κάνναβης.

Η Βρετανία φιλοξενεί τουλάχιστον 136.000 σύγχρονους σκλάβους, σύμφωνα με την αυστραλιανή ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Walk Free- αριθμός δέκα φορές πάνω από εκείνον του 2013.

Πέρυσι πάνω από 2.000 ύποπτες περιπτώσεις για διακίνηση παιδιών αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν σεξουαλική εκμετάλλευση, οικιακές εργασίες, ή καταναγκαστική εργασία.

Χιλιάδες παιδιά διακινούνται παράνομα από χώρες όπως το Βιετνάμ, το Σουδάν, την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ευρωπαιος

Βγηκαν οι Συριζαιοι να φωναξουν για τους μπολσεβικους κουμουνια. Εργατες ηταν πληρωνονταν. Οχι σας εσας που σαν ταιζουμε εμεις.

Ρομαντικός

ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΗ ΠΡΩΤΕΎΟΥΣΑ ΔΕΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΆ.ΚΆΠΟΙΟ ΛΆΘΟΣ ΈΓΙΝΕ.

Σταυρούλα

Γιατί τότε οι"πολιτισμένοι"Δυτικοί "κόπτονται"για την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(παιδιών,γυναικών)σε χώρες της Ασίας κυρίως?Και γιατί έγινε "σάλος" ?Το θέμα ήταν γνωστό στην αςτυνομία από το 2016.Γνωστό επίσης είναι ότι στη Βρετανία επιτρέπεται" δια νόμου"η παιδική εργασία από τα 13 και ότι μικρά κορίτσια από την Ινδία δουλεύουν σε σπίτια πλουσίων Βτετανών ως οικιακοί βοηθοί και πολλά απ αυτά πέφτουν θύματα κακοποίησης.Όλα είναι γνωστά στους δυτικούς κι ας μην ξιπάζονται.Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που μεγάλες εταιρείες (Nestle,Zara,nike)ζήτησαν δημοσίως συγνώμη για την εκμετάλλευση των παιδιών στα εργοστάσιά τους.Η υποκρισία των δυτικών σε όλο της το μεγαλείο!

Ουίσκυ ή μπύρα και φούντα μόνιμα

Στην Νότιο Αφρική στον πέλεμο των μπόερς όλοι οι Άγγλοι στρατιώτες πρίν τις μάχες τραβάγανε οκάδες φούντες ανά λόχο, με διαταγή του αρχιστρατήγου Κίτσενερ ( ο ίδιος τράβαγε λουλά φούντα )για να αντέξουν τις επιθέσεις απλο τους αποίκους Μπόερς . Ο Τσώρτσιλ ώς ατσούμπαλος νεαρός πολεμικός ανταποκριτής στον πόλεμο των Μπόερς -η μάμνα του ηταν και ιδικτήτρια των New York Times- ήτανε μόνιμα αφιόνι και φκιαγμένος με λουλά. Τον ίδιο λουλά τράβαγε αργότερα ώς πρώτος λόρδος του Ναυαρχείου ( υπουργός ποέμικού ναυτικού) το 1915 και τάκαμε χάλια στην μάχη της Καλίπολης με τον Κεμάλ και τους Γερμανούς που είχαν μάθει το ψώνιο του για τον λουλά. Αλλά και στην Ελλάδα την δεκαετία του 1930 ο Εγγλέζος πρεσβευτής Ουτερλόου στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος τότε , ήταν τύφλα στο ουίσκυ ( ουισκόφλυξ τον γράφανε και τον γράφουν ακόμα ) και στην φούντα. Ήτανε κοινό μυστικό της προπολεμικής μικρής Αθήνας, από αφηγήσεις Αθηναίων. Αλλά και ο πατήρ Δημήτριος ( Κατάσκοπος Μπάλφουρ) εφημέριος στο περεκκλήσι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός προπολεμικά αλλά και μεταπολεμικά μέσα στο θυμιατό έβαχε λιβάνι από φούντα και όπιο για να μπορεί ο ίδιος να σταθεί στα πόδια του. Και υπήρχαν εκκλησιαζόμενοι που αμφιβάλανε τι είδους λιβάνι ήταν αυτό που δεν μύριζε όπως τα συνηθισμένα λιβάνια. Αφήγηση εκκλησιαζομένων , μεταπολεμικά ο σύζυγος υπήρξε σημαίνων διοικητικό στέλεχος του κράτους. Όταν ο Μεταξάς με τον Κοτζιά επεσκέφθηκαν την Αγγλική πρεσβεία στην Κλαυθμώνος μια περίεργη μυρωδιά πιάσανε σε κάποιους χώρους και αναρωτηθηκαν τι είναι.Αλλά έμπειροι καθώς ήταν καταλάβανε τι συνέβαινε. Ακόμα και ο έμπειρος Νίκος Πλαστήρας και ο Πάγκαλος κατάλαβαν το 1922 ότι ότι όλοι στην Αγγλική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν λιώμα από την φούντα και θα τους κάνανε ότι θέλανε. Ο Μεταξάς γέλαγε με την Αγγλική πρεσβεία , στην υπόθεση της αποστολής πολεμικού.υλικού μόνιμα στην Ισπανία στον εμφύλιο πόλεμο , και τους είχε αλωνήσει γιατί ήξερε απ τον Μανιαδάκη ότι τραβάγανε ουίσκυ και φούντα.

Βασιλης

Ρε φίλε, σπίτι σου τι καλλιεργείς; Μαϊντανό και ρίγανη; Το έχεις κάψει το μυαλουδάκι σου!!

Ανθρωπιστής

Άλλη μια προσφορά του πολυφυλετισμού / πολυπολυτισμού στην Ευρώπη. Η τεράστια προπαγάνδα του συστήματος υπέρ της μετανάστευσης αφροασιατικών μαζών έχει στηριχθεί σε απίστευτες ανοησίες που μόνο παιδάκια 6 ετών ή αριστεροί μπορούν να πιστέψουν. Στην πραγματικότητα, η αθρόα μετανάστευση δεν έχει κάνει απολύτως κανένα καλό στην Ευρώπη. Το αντίθετο, έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες.

@Ανθρωπιστής

Σύμφωνοι, αλλά το άρθρο δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό. Για σκλάβους μιλάει, όχι για λαθρομετανάστες! Το διάβασες μήπως; Μπα, ε; Απλώς έτρεξες να σχολιάσεις...

Εξυπνακια

Πρωην σκλαβοι νυν λαθρομεταναστες, σιγα μην τους στειλουνε πισω. Εδω η Ελλαδα δεν απελαυνει εγκληματιες αλλοδαπους θα απελασει η Αγγλια σκλαβακια που παρεπιπτοντως δεν φταιει σε τιποτα για το μαρτυριο τους απο τους ομοεθνεις τους.

Οι μεγαλύτεροι έμποροι και χρήστες σε αφιόνι, όπιο.

Στην Κύπρο την δεκαετία του 1950 και πρίν από το 1918 με το σχέδιο ΜΠάλφουρ οι άγγλοι ήτανε ταμπούνι στην φούντα. Και πρώτο ΤΑμπούνι ήτανε ο εκάστοτε αρμοστής. Για όποιον ξέρει. Και ο βασικός λόγος που καθοδηγούσανε την Τουρκία για να ζητήσει δικαιώματα στην Κύπρο- ενώ ως τότε οι Τούρκοι πολιτικοί δεν ενδιαφερόνταν για την Κύπρο- ήταν για να μην χάσουν την καλλιέργεια και το εμπόριο φούντας που ήταν οι μεγαλύτεροι έμποροι στην Ανατολική Μεσόγειο και εγγύς Ανατολή. Και για τούτο δελεάσανε και τους Τούρκους για μεγαλύτερη ασφάλεια των περιοχών καλλιέργειας τουρκοκυπριακά.Μετά την μεταφέρανε προοδευτικά και στην Παλαιστίνη. Οι άγγλοι ήταν στην ιστορία οι μεγαλύτεροι χρήστες και έμποροι του Οπίου-γνωστός ο πόλεμος του όπίου με την Κίνα. Και αφιονισμένο στέλνανε τον Ελ Λώρενς - από μόνος του αφιόνι - στην Παλαιστίνη για να τον ηρωποιήσουν, ενώ ο πραγματικός λόγος ήταν να εξαπλώσει την χρήση της φούντας στους αφελείς άραβες της περιοχής. Από στρατηγό μέχρι τον ΤΕλευταίο στρατιώτη οι άγγλοι όπου πήγαιναν ήταν αφιονισμένοι.Κίτσενερ- Άλενμπυ κλπ. Κάτι είχε ειπωθεί πεί στο ψήφισμα που έφερε ο ΠΑπάγος το 1954 στον ΟΗΕ για το ΚΥπριακό, που το τορπιλίσανε οι Εγγλέζοι και οι Αμερικανοί - με απαίτηση των Εγγλέζων- αλλά είναι ψιλά γράμματα αυτά. Πώς και από ποιους και μεταφέρθηκε η καλλιέργεια χασίς φούντας κλπ στην κοιλάδα Μπεκάα , κάτι υπάρχει ως πληροφορία. Όπου για 1,5 αιώνα από την αρχή του 19ου αιώνα μέχρι το 1950 κυκλοφορούσε Εγγλέζος στρατηγός Ναύαρχος Στρατιώτης Αρμοστής και πολλοί εμπορικοί ακόλουθοι και λογοτέχνες δήθεν ή ιεροκήρυκες ήταν για να διαδόσουν το όπιο και οι ίδιοι ταμπούνι στο Αφιόνι. Το μόνο που αναφέρθηκε στην ιστορία ήταν ο αποκλεισμός της Κίνας στον πόλεμο του Οπίου. Για τον πόλεμο των ΜΠόερς με πολεμικό ανταποκριτή τον Τσώρτσιλ και στρατηγό τον Κίτσενερ τον αφιονισμένο τι υπάρχει. Για τον Ελ Λώρενς τι γίνεται??? Μόνο γλυκανάλατα- φωτογραφικά ωραία βέβαια από την φωτό του Φρέντυ Γιάνγκ- φίλμ υπάρχουν. ως που καρφώθηκε με μια μοτοσυκλέτα καταμεσίς του δρόμου.

Εσυ

μου φαινεται οτι δεν εισαι ευρωπεος.Χαλας την πιατσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Israel

Νωρίτερα την Κυριακή, οι συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις αναχαίτισαν προηγούμενη ισραηλινή επίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας και κατέρριψαν επτά πυραύλους, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ

somalia

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο μέλη της οργάνωσης που εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση κοντά στην Τζιλίμπ, 370 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, αφότου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το όχημα που οδηγούσε

thereza

Αυτό αποκαλύπτει ο βρετανικός κυριακάτικος τύπος. Εκπρόσωπος της Downing Street έσπευσε να προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι κινδυνεύει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα του 2016. Αύριο το σχέδιο Β της Μέι στο κοινοβούλιο

colom

Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στην οργάνωση ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ντούκε να ζητήσει από την Αβάνα τη σύλληψη και έκδοση 10 διοικητών του ELN από την Κούβα, όπου είχαν μεταβεί για ειρηνευτικές συνομιλίες