Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο!

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο!

Επιχείρηση αντιστροφης της πραγματικότητας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ - Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «κάνει περίεργα πράγματα παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα της στις δύσκολες στιγμές της»

tsavo-turk-fim
Σε επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο.

Λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους ψαράδες που πυροβόλησαν κατά Ελλήνων αλιέων στη Λέρο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στη διάσκεψη των πρεσβευτών υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει περίεργα πράγματα «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της».


Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο για επιθετική στάση απέναντι στη χώρα του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά. Και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης