Μίλησαν τηλεφωνικά Τσαβούσογλου - Πομπέο: Στέλνει άρον άρον αποστολή στις ΗΠΑ η Τουρκία

Μίλησαν τηλεφωνικά Τσαβούσογλου - Πομπέο: Στέλνει άρον άρον αποστολή στις ΗΠΑ η Τουρκία

Στο άκουσμα της είδησης, η κατρακύλα της λίρας ανακόπηκε ελάχιστα. Ενώ κινούνταν ολοταχώς για το ιστορικό 5,5 τουρκικές λίρες ανά δολάριο, έπεσε στο 5,2, σταθεροποιούμενη, ελάχιστα κάτω από το χτεσινό ιστορικό χαμηλό 5,18

Cavu-Pompeo
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μάικ Πομπέο πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία.

Οι δυο άντρες συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας καθώς και την λύση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πραγματοποίησε μια τετ-α-τετ συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του στις 3 Αυγούστου στο περιθώριο της 51ης Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας(ASEAN) που διοργανώθηκε στη Σιγκαπούρη.

Στις δηλώσεις που είχε προβεί μετά το πέρας της συνάντησης, ο Τσαβούσογλου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «συμφωνήσαμε να εργαστούμε σε στενή συνεργασία και στην προσεχή περίοδο για την λύση των προβλημάτων».

Ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως παρά την ένταση που προέκυψε σχετικά με την υπόθεση του Αμερικανικής καταγωγής πάστορα Άντριου Κρέγκ Μπράνσον ο οποίος κρατείται σε κατ΄οίκον περιορισμό με την κατηγορία διάπραξης εγκλημάτων σε λογαριασμό της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ και της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι.

Εν τω μεταξύ εντός της ημέρας ανακοινώθηκε πως μια αποστολή από την Τουρκία θα μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την λύση των προβλημάτων μεταξύ των δυο χωρών.

Κλείσιμο
Στην αποστολή προεδρεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάντ Ονάλ.

Σημειώθηκε πως η αποστολή θα μεταβεί το συντομότερο δυνατό στις ΗΠΑ.

Στο άκουσμα της είδησης, η κατρακύλα της λίρας ανακόπηκε ελάχιστα. Ενώ κινούνταν ολοταχώς για το ιστορικό 5,5 τουρκικές λίρες ανά δολάριο, έπεσε στο 5,2, σταθεροποιούμενη, ελάχιστα κάτω από το χτεσινό ιστορικό χαμηλό 5,18.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης