Μπολόνια: Καραμπόλα με εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο - Δύο νεκροί

Μπολόνια: Καραμπόλα με εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο - Δύο νεκροί

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία  φορτηγό πήρε φωτιά έπειτα από καραμπόλα τριών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο  - Πάνω από 60 οι τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση - Κατέρρευσε τμήμα της οδογέφυρας

bolognia_main01
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αυτοκινητόδρομο, κοντά στο αεροδρόμιο της Μπολόνια.

Σύμφωνα, με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται για ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε αυτοκίνητα και το οποίο ενεπλάκη σε καραμπόλα με άλλα τρία οχήματα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι υπάρχουν δύο νεκροί και 60  τραυματίες.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, δεκατέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ έχουν τραυματιστεί και έντεκα καραμπινιέροι και αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, λόγω ενός άλλου δυστυχήματος. Δυο από τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε ειδικό νοσοκομείο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων.

Η σύγκρουση μάλιστα προκάλεσε εκρήξεις οχημάτων σε παρακείμενη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι Αρχές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Α14 ανάμεσα στη Μπολώνια και το Καζαλέκιο και στα δύο ρεύματα, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της φωτιάς και των καπνών στη γύρω περιοχή.

Κλείσιμο
Σημειώνεται, ακόμη, ότι σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και οδογέφυρα του αυτοκινητοδρόμου.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου της Μπολόνια στο Twitter, ο αερολιμένας της πόλης δεν έχει επηρεαστεί από το ατύχημα. 

H ισχυρότατη έκρηξη γύρω στις 13:50 τοπική ώρα συντάραξε μεγάλο μέρος της πόλης, δίνοντας την αίσθηση σεισμού στους κατοίκους καθώς έτρεμαν τα τζάμια.

Τα πρώτα βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ ένα τεράστιο, πύρινο «μανιτάρι» υψώθηκε στον ουρανό της πόλης με τους πολίτες να προσπαθούν έντρομοι να αντιληφθούν τι έχει συμβεί.

bolog

#bologna #borgopanigale

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fabio Franci Surrogate (@redsurrogate) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης