Ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

Erdogan

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα, εάν υιοθετηθεί αντίστοιχος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο

Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2002, αλλά η Άγκυρα έχει ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσε να επαναφερθεί παρά τις διαμαρτυρίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα, εάν υιοθετηθεί αντίστοιχος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο.

"Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Αν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο, θα το επικυρώσω, γιατί γνωρίζουμε τη θέση των δολοφόνων και γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις πράξεις τους", δήλωσε ο Ερντογάν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της NTV .

Πέρυσι, μια συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής για εγκλήματα που προκλήθηκαν από τρομοκρατία ή για προδοσία στην Τουρκία προκάλεσε σθεναρή επίπληξη από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τόνισε ότι η κίνηση θα θέσει τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ερντογάν πρότεινε να λύσει το πρόβλημα μέσω δημοψηφίσματος, αλλά αργότερα δεν συνέχισε το θέμα.

Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό προκλήθηκαν από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η οποία οδήγησε σε σκληρές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων μαζικών συλλήψεων, όλως των φερόμενων ως εχθρών του καθεστώτος.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

αστα να πανε

Θα την πληρώσουν πάλι οι δημοκράτες της Τουρκίας.............

Εδώ που τα λέμε

Δεν ειναι και ασχημη ιδέα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

1