Ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

Ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα, εάν υιοθετηθεί αντίστοιχος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο

Erdogan
Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2002, αλλά η Άγκυρα έχει ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσε να επαναφερθεί παρά τις διαμαρτυρίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα, εάν υιοθετηθεί αντίστοιχος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο.

"Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Αν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο, θα το επικυρώσω, γιατί γνωρίζουμε τη θέση των δολοφόνων και γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις πράξεις τους", δήλωσε ο Ερντογάν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της NTV .

Πέρυσι, μια συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής για εγκλήματα που προκλήθηκαν από τρομοκρατία ή για προδοσία στην Τουρκία προκάλεσε σθεναρή επίπληξη από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τόνισε ότι η κίνηση θα θέσει τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ερντογάν πρότεινε να λύσει το πρόβλημα μέσω δημοψηφίσματος, αλλά αργότερα δεν συνέχισε το θέμα.

Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό προκλήθηκαν από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η οποία οδήγησε σε σκληρές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων μαζικών συλλήψεων, όλως των φερόμενων ως εχθρών του καθεστώτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης