ΗΠΑ: Επίθεση Τραμπ στους δωρητές των Ρεπουμπλικανών, αδερφούς Κόουκ

trump__6_

«Έχουν γίνει ανέκδοτο» έγραψε ο Τραμπ μέσω twitter – Η επίθεση γίνεται σε μια περίοδο που οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζονται στη χρηματοδότησή τους

Σφοδρή επίθεση κατά των αδερφών Κόουκ, των πάμπλουτων βιομήχανων και μεγάλων δωρητών των Ρεπουμπλικάνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Παρά τη στήριξή τους στους Ρεπουμπλικάνους, οι Κόουκ επικρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο, που έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ότι «έχουν γίνει ανέκδοτο στους πραγματικούς ρεπουμπλικανικούς κύκλους».

«Το δίκτυό τους είναι πολύ υπερτιμημένο, τους έχω νικήσει σε κάθε ευκαιρία», έγραψε πρωί-πρωί ο Τραμπ με οργίλο ύφος στο Twitter.

«Οι Αδελφοί Κόουκ, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, που έχουν γίνει ανέκδοτο στους πραγματικούς ρεπουμπλικανικούς κύκλους, είναι αντίθετοι στα ισχυρά σύνορα και στο ισχυρό εμπόριο. Ουδέποτε επεδίωξα την υποστήριξή τους επειδή δεν χρειάζομαι τα χρήματά τους ούτε κακές ιδέες», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους δύο αδελφούς, με περιουσία στη βιομηχανική χημεία, ότι στόχος τους είναι η προστασία των συμφερόντων τους και η παρεμπόδιση της φορολόγησης των δραστηριοτήτων τους που έχουν στο εξωτερικό.

Πολύτιμη η συμβολή τους στους Ρεπουμπλικάνους

Πάντως, η επίθεση γίνεται σε μία περίοδο που οι Ρεπουμπλικανοί υπολογίζουν στους πάμπλουτους βιομήχανους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς επιδιώκουν να διατηρήσουν πάση θυσία την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Ωστόσο, η επίθεση Τραμπ ενδέχεται να οφείλεται στις πρόσφατες πληροφορίες για τη δυσαρέσκεια των αδερφών Κόουκ για την πολιτική του προέδρου κυρίως στο εμπόριο και τη μετανάστευση, αφού είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τη μαζική μείωση φόρων που είχε ψηφιστεί στην αρχή της προεδρίας Τραμπ καθώς και τους διορισμούς δικαστών που έχει κάνει ο αμερικανός πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης