Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο υδράργυρος καταρρίπτει κάθε ρεκόρ – Πυρκαγιές και υψηλές θερμοκρασίες σε πολλά κράτη

germany_weather
Κύμα καύσωνα πλήττει τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, με τον υδράργυρο να καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ.

Οι κάτοικοι των χωρών βιώνουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ σε πολλές χώρες έχουν ξεσπάσει πύρινα μέτωπα.

Σουηδία


Ρεκόρ θερμοκρασίας καταγράφηκε στη Σουηδία για φέτος, καθώς τα θερμόμετρα έφτασαν στους 34,6 βαθμούς Κελσίου στα νότια, στην πόλη Χάστβεντα.

Σε μεγάλο τμήμα της κομητείας της Σκάνιας, στη νότια Σουηδία, οι αρχές αύξησαν, στο ανώτερο επίπεδο, τον συναγερμό για τον καύσωνα, ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε 17 ενεργά πύρινα μέτωπα.

Για το Σαββατοκύριακο, εντούτοις, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Βρετανία

Στους 37 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε το θερμόμετρο στο Λονδίνο, ενώ στο ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα, ο υδράργυρος φτάνει τους 35 βαθμούς.

Κλείσιμο
Οι μετεωρολόγοι θεωρούν πιθανό να καταρριφθεί το ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία, των 38,5 βαθμών. Την ίδια ώρα, προειδοποιούν για καταιγίδες.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καταγράφονται στη σήραγγα της Μάγχης εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα κλιματισμού λόγω της ζέστης.


Γαλλία

Σε πορτοκαλί συναγερμό παραμένουν 21 διαμερίσματα στη Γαλλία λόγω καύσωνα, ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η χώρα έζησε χθες το θερμότερο απόγευμα του 2018.

Ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 35-38 βαθμών κελσίου, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πτώση του υδράργυρου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας λόγω βροχών και καταιγίδων.


Γερμανία

Μέχρι και στους 39 βαθμούς αναμένεται ότι θα φτάσει το θερμόμετρο στη Γερμανία.

Στο Αμβούργο, οι αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν την παραδοσιακή γιορτή των πυροτεχνημάτων. Στο Βερολίνο η αστυνομία κινητοποίησε ένα όχημα με εκτοξευτήρες νερού για να ποτίσει το γκαζόν στο Ράιχσταγκ.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, σε απόσταση περίπου 50 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.


Ολλανδία


Ως η ζεστότερη στην ιστορία της Ολλανδίας καταγράφεται η χθεσινή νύχτα, με τον υδράργυρο να έχει ανέλθει στους 24,4 βαθμούς κελσίου.

Την ίδια ώρα, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των πύρινων μετώπων: 1.143 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το διάστημα 1ης και 25ης Ιουλίου, έναντι 187 για ολόκληρο τον Ιούλιο πέρυσι.


Βέλγιο

Στους 34 βαθμούς ανήλθε η θερμοκρασία χθες στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τη θερμότερη 26η Ιουλίου στη χώρα, σπάζοντας το ρεκόρ του 2006, όπως είπε ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Ντεχενάου.

Και για σήμερα αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ. Η 27η Ιουλίου του 1928 ήταν η θερμότερη στην ιστορία της χώρας, με 32,4 βαθμούς κελσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης