Γαλλία: Επιδρομή της αστυνομίας στο Ελιζέ - «Φύλλο και φτερό» το γραφείο του Μπεναλά

Γαλλία: Επιδρομή της αστυνομίας στο Ελιζέ - «Φύλλο και φτερό» το γραφείο του Μπεναλά

Οι αρχές έκαναν έρευνα στο γραφείο του πρώην στενού συνεργάτη του Μακρόν - Ενήμερο το προεδρικό ζεύγος  της  Γαλλίας

19827636
«Eπιδρομή» στο Ελιζέ έκανε η γαλλική αστυνομία κάνοντας «φύλλο και φτερό» το γραφείου του πρώην στενού συνεργάτη του προέδρου Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά.

Η αιφνιδιαστική έρευνα της γαλλικής αστυνομίας έγινε χθες στο βράδυ ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του,Μπριζίτ δεν βρίσκονταν στο προεδρικό μέγαρο.

Το προεδρικό ζεύγος είχε ενημερωθεί για την κίνηση της αστυνομίας, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Μπεναλά, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, καταγράφηκε να χτυπά και να κακομεταχειρίζεται διαδηλωτές στο Παρίσι την Πρωτομαγιά και η Εισαγγελία έχει ασκήσει σε βάρος του δίωξη για «ομαδική βία».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ευελπιστούσε ότι θα εκμεταλλευόταν το κύμα της εθνικής ανάτασης μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ, ωστόσο, δέχτηκε σοβαρό πλήγμα μετά την δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Le Monde» ενός βίντεο που είχε τραβηχτεί την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Επιβλήθηκε διακριτικά στον Μπεναλά ένα πειθαρχικό μέτρο και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για 15 ημέρες τον Μάιο.Ωστόσο, τα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο πρώην «κύριος ασφάλεια» του Μακρόν έλαβε ολόκληρο τον μισθό του το μήνα Μάιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης