Επίθεση στο Τορόντο: «Διερευνούμε και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας», λέει ο αρχηγός της Αστυνομίας

Επίθεση στο Τορόντο: «Διερευνούμε και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας», λέει ο αρχηγός της Αστυνομίας

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφή τα κίνητρα του δράστη που σκότωσε μία γυναίκα και στη συνέχεια βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός

tor_09
Οι αρχές στο Τορόντο διερευνούν κάθε πιθανό κίνητρο, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας

O αρχηγός της Αστυνομίας, Μαρκ Σόντερς, δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφή τα κίνητρα του δράστη που σκότωσε μία γυναίκα και στη συνέχεια βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός.

«Διερευνάμε κάθε πιθανό κίνητρο, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρις κάλεσε δημοσιογράφους και πολίτες να μην καταλήξουν σε πρόωρα συμπεράσματα και να αφήσουν την αστυνομία να κάνει έρευνα.

«Ο δράστης πέθανε από εμφανές τραύμα όπλου», υποστήριξε ο Σάντερς πρόσθεσε όμως πώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοτραυματίστηκε ή αν τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Κλείσιμο
Ένας μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο της τραγωδίας δήλωσε ότι άκουσε περίπου 20 πυροβολισμούς κι ότι η σκηνή που αντίκρισε ήταν αρκετά «τρελή».

Μία μάρτυρας, η Τζόντι Στάινχάουερ απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένειά της στο ελληνικό εστιατόριο της «Χριστίνα», όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Τότε η διεύθυνση του εστιατορίου της είπε να τρέξει στο πίσω μέρος του εστιατορίου.

«Ακούγαμε τους ανθρώπους μπροστά να φωνάζουν», δήλωσε η Στάινχάουερ στα αμερικανικά δίκτυα CNN και CBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, το Τορόντο άρχισε να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας από συμμορίες.Περίπου 200 ​​επιπλέον αστυνομικοί άρχισαν να κάνουν περιπολίες σε γειτονικές περιοχές κινδύνου μεταξύ των ωρών 7 μ.μ. και 3 π.μ.. Δεν είναι σαφές εάν η ελληνική συνοικία του Τορόντο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης