Μπεναλά: Στον εισαγγελέα το «αγαπημένο παιδί» του Μακρόν - Θύελλα στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Μπεναλά: Στον εισαγγελέα το «αγαπημένο παιδί» του Μακρόν - Θύελλα στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του γάλλου προέδρου Αλεξαντρ Μπεναλά μαζί με τους τέσσερις συγκατηγορουμένους του για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή  οδηγείται στη Δικαιοσύνη - Εντείνεται ο θόρυβος στη Γαλλία για την προνομιακή σχέση που είχε με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας

bodyguard-macron_main01
Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, ο πρώην -πλέον- συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, και τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο το βράδυ και θα εμφανιστούν σήμερα Κυριακή ενώπιον δικαστή.

Ο Μπεναλά, υπεύθυνος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου, εμφανιζόταν σε βίντεο το οποίο ανέβασε στην ιστοσελίδα της η «Monde», να φοράει αστυνομικό κράνος και να χτυπάει έναν νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι.

Μαζί με τον Βενσάν Κρας, αστυνομικό υπάλληλο του κόμματος του Μακρόν La République En Marche και τρεις ακόμη αστυνομικούς, τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή.

Την Παρασκευή το Ελιζέ ανακοίνωσε την απόλυση του Μπεναλά. Όλοι οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή σήμερα Κυριακή.

Σημειώνεται ότι ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από τον «σύμβουλο ασφαλείας» του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σαλο στη Γαλλία, φέρεται να είναι Ελληνικής υπηκοότητας.

Ο διαδηλωτής φέρεται να είχε ταξιδέψει στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου.

Κλείσιμο
Συμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού Closer, ο διαδηλωτές που δέχθηκε την επίθεση από τον Αλεξάντρ Μπεναλά, είχε προσαχθεί και ανακρίθηκε για τέσσερις ώρες. Αναφορές, τις οποίες επικαλείται το γαλλικό περιοδικό, υποστηρίζουν ότι έδωσε ψεύτικα στοιχεία στις Αρχές, χρησιμοποιώντας το όνομα Έλληνα μπασκετμπολίστα, προτού αφεθεί ελεύθερος.

Το περιοδικό δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επιβεβαίωση του ρεπορτάζ από ελληνική διπλωματική πηγή στη Γαλλία. 

Σύμφωνα με έγκυρα γαλλικά Μέσα, όπως η εφημερίδα Liberation και η Le Parisien, ο Εμανουέλ Μακρόν γνώριζε πολύ καλά τον βίαιο χαρακτήρα του Αλεξάντρ Μπεναλά και παρόλα αυτά, «έκανε τα στραβά μάτια». Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη οικειότητα με τον 26χρονο σύμβουλο και τύγχανε ιδιαίτερης... περιποίησης από το προεδρικό ζεύγος.

Ο Μπεναλά είχε τοποθετηθεί σε πολυτελή κατοικία στο Ελιζέ και συγκεκριμένα στο σπίτι που, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο Φρανσουά Μιτεράν χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά» για την ερωμένη του και την εξώγαμη κόρη του Μαζαρίν. Απολάμβανε μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα, συν τα έξοδα κίνησης, συν αυτοκίνητο με σοφέρ, συν τον αστυνομικό εξοπλισμό που τον απόλαυσε όλη η υφήλιος να φορά. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το προεδρικό ζεύγος, παρακάμπτωντας κάθε ιεραρχία, αναβάθμισε τον απλό έφεδρο Μπεναλά σε... συνταγματάρχη, σε ηλικία μόλις 26 ετών και δίχως να περάσει από τη διαδικασία των κρίσεων, όπως συμβαίνει για κάθε αξιωματικό.


Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για τον πρόεδρο Μακρόν: 

Alexandre Benalla, un collaborateur de Macron filmé en train de violenter des manifestants
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης