Ζαν Κατρεμέρ στο περιοδικό «Spectator»: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό»

Ζαν Κατρεμέρ στο περιοδικό «Spectator»: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό»

Σε άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό , ο ανταποκριτής της «Liberation στις Βρυξέλλες αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο στον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, παραφράζοντας μάλιστα το όνομά του, έχοντας εμπνευστεί από το τζιν...

frunker-jean
Προτού καταλαγιάσει το θέμα για την υγεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που κυριάρχησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο γνωστός Γάλλος αρθρογράφος της εφημερίδας «Liberation», Ζαν Κατρεμέρ, ξεσπαθώνει κατά του επικεφαλής της Κομισιόν.

Σε άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό «The Spectator», ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο στον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής παραφράζοντας μάλιστα το όνομά του έχοντας εμπνευστεί από το ποτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κατρεμέρ είχε υπογράψει πριν από δύο χρόνια ένα άρθρο στη «Liberation» για τα... κουσούρια του Γιούνκερ, όπως ότι δεν μπορεί χωρίς το ποτό, ότι είναι ανίκανος και κουρασμένος.

«Jean Claude Drunker» (drunker o πότης) αντί για «Γιούνκερ» είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου στο περιοδικό «Spectator»: «Από τι πάσχει ο επικεφαλής της Κομισιόν;», διερωτάται στον υπότιτλο.

«Η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες τελευταία θυμίζει την εποχή Μπρέζνιεφ», ξεκινά το άρθρο του Κατρεμέρ.

EU's Juncker stumbles repeatedly at Nato summit
Κλείσιμο


«Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που διευθύνεται από μια γραφειοκρατική μηχανή η οποία -όπως και στην πρώην ΕΣΣΔ- χρησιμεύει για να αποκρύψει σημαντικά στοιχεία. Ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ», προσθέτει.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος επικαλείται πολλές πηγές σύμφωνα με τις οποίες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Γιούνκερ καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι όταν βρισκόταν μακριά από τις κάμερες, ότι έπινε ποτά και δεν μιλούσε σε κανέναν στη διάρκεια του επίσημου δείπνου.

Ο Κατρεμέρ γράφει επίσης ότι, πολλοί άνθρωποι όπως και συμπολίτες του Γιούνκερ λένε ανέκδοτα για την αδυναμία του στο ποτό. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε έναν πρώην υπουργό, δίχως όμως να τον κατονομάσει, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Όταν ένας δικαστικός επιμελητής του πηγαίνει νερό στο υπουργικό συμβούλιο, όλοι ξέρουμε ότι είναι τζιν».

Η ίδια πηγή φέρεται να του είπε ότι ο Γιούνκερ στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών έδωσε την εικόνα ενός ανθρώπου σοβαρά άρρωστου θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να κυβερνά.

Προχθές, υποστηρίζει ο Κατρεμέρ, ο Γιούνκερ επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι το αλκοόλ δεν διαδραμάτισε ρόλο στην εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

«Είχα ισχιαλγία και επιπλέον κράμπες στα πόδια μου», είπε στους δημοσιογράφους.

Πριν από οκτώ ημέρες ο Γιούνκερ εθεάθη σε αναπηρικό καροτσάκι στις Βρυξέλλες με τα σενάρια για την υγεία του να οργιάζουν.

Την ώρα που ειδικοί επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τους λόγους της αστάθειας στα κάτω άκρα του, ο ίδιος προσπαθεί να τους πείσει ότι έχει ισχιαλγία.

Με αφορμή το παρατεταμένο ασταθές βάδισμα που κατέγραψε ο φακός στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το ερώτημα είναι αν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μπορέσει να συνεχίσει να διευθύνει την Ευρώπη. Όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ,«δεν είναι παρά μόνο 63 ετών. Το θέμα είναι εάν θα μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου της Κομισιόν έως το τέλος της δεύτερης θητείας που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2019».

Πριν από ένα μήνα ο Γιούνκερ είχε δηλώσει από το βήμα του ιρλανδικού κοινοβουλίου ότι έχει κάποιες δυσκολίες να περπατήσει. Τόνισε ωστόσο: «Δεν είμαι μεθυσμένος. Έχω ισχιαλγία. Θα προτιμούσα να είμαι μεθυσμένος», δήλωσε ο συνάδελφος σε μια δήλωση στο ιρλανδικό κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης