Airbus: Εφαρμόζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης γιατί η βρετανική στρατηγική Brexit καταρρέει

airbus

Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία

Η Airbus ενεργοποιεί τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit καθώς «καταρρέει» η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας.

Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Έντερς στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο δήλωσε ότι η Λευκή Βίβλος που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για το εμπόριο μετά το Brexit, είναι θετική αλλά ότι τα γεγονότα έκτοτε άλλαξαν αυτή την άποψη.

«Νομίζω ότι η Λευκή Βίβλος πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Έντερς σε δημοσιογράφους.

«Τώρα, την βλέπουμε να καταρρέει πάλι, άρα είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς να λάβουμε πιο σοβαρές αποφάσεις», δήλωσε, αναφερόμενος στην κίνηση της συντηρητικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τροποποιήσεις στο σχέδιό της από μια ομάδα σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit στο κόμμα της.

Η Airbus θα ενεργοποιήσει τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή της μπορεί να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εμπορική σχέση μετά το Brexit, δήλωσε ο Έντερς.

«Ενεργοποιούμε τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνονται στη δημιουργία κάποιων αποθεμάτων…ούτως ώστε να είμαστε σε θέση για μια σύντομη περίοδο μετά την έξοδο να αποσοβήσουμε τις επιπτώσεις», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Δυστυχώς

για σας ο κόσμος υπήρχε και πριν τις Βρυξέλλες και ήταν και πολύ καλύτερος. Άδικα προσπαθείτε να μαυρίσετε το Brexit.

Καμιά σχέση

Η Βρετανία μπήκε στην ΕΕ το 1974. Αν συγκρίνεις πως ήταν τότε το βιοτικό επίπεδο στη Βρετανία και πως τώρα, είναι η νύχτα με τη μέρα. Οι Βρετανοί επωφελήθηκαν πάρα πολύ από την είσοδό τους στην ΕΕ.

Δυστυχώς

δεν τους ενημέρωσαν με τα δικά μας μέσα που λένε μόνο αλήθειες. Πρόλαβες αραγε τη δραχμή να δεις τι δυστυχία που τραβάγαμε; Το ψωμί ψωμάκι λέγαμε.

Την πρόλαβα τη δραχμή

1975 => ισοτιμία δολαρίου ΗΠΑ/δραχμής = 1/30, 1995 => ισοτιμία δολαρίου ΗΠΑ/δραχμής = 1/300. Με τέτοιο πληθωρισμό δε μιλάμε για εθνικό νόμισμα, αλλά για εθνική χαρτοπετσέτα. Η ελληνική οικονομία, με τέτοιο πληθωρισμό, καταλαβαίνει κανείς ότι πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ήρθε και ο Ανδρέας διόρισε όλο τον κόσμο στο δημόσιο για ψηφαλάκια, τα εργοστάσια έκλειναν το ένα μετά το άλλο και για να καλύψει την τρύπα δανειζότανε με τη σέσουλα. Στα μέση της δεκαετίας του 1990 η χώρα είχε πλέον χρέος μη διαχειρίσιμο και όδευε ολοταχώς για πτώχευση. Τα έλεγε τότε ο Λεβέντης, ότι πάμε για πτώχευση και τον κοροϊδεύαμε.

Δυστυχώς

Είδες χάλι; Με ένα μεροκάματο θελαν να ψωνίζουν για μια εβδομάδα. Άσε που όλοι έχτιζαν και εξοχικά...Καταστροφή σκέτη. Ευτυχώς μας έσωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ό,τι να'ναι

Από αερολογίες άλλο τίποτα. Για την ταμπακιέρα κουβέντα. Η αλήθεια είναι πικρή. Έκτιζαν, λέει, και εξοχικά. Δώσε μου και μένα δανεικά να σου κτίσω όσα εξοχικά θέλεις. Μόνο μη ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20895202

Δύο ημέρες μετά το τέλος του «χαλιφάτου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πάνω από 9.000 ξένοι συγγενείς βρίσκονται σε καταυλισμό εκτοπισμένων – Ανάγκη για παρέμβαση του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας