Τουρκία: Απειλείται με φυλακή ο Κιλιτσντάρογλου για ένα σκίτσο στο Twitter

Τουρκία: Απειλείται με φυλακή ο Κιλιτσντάρογλου για ένα σκίτσο στο Twitter

Ο Γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας - «Θα ανεχθείτε την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείτε να το αποφύγετε, στέλνοντάς με φυλακή», έγραψε ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

skitsoerdogan
«Θα ανεχθείτε την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείτε να το αποφύγετε, στέλνοντάς με φυλακή», έγραψε ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ διατάχθηκε έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές για ένα σκίτσο που μοιράστηκε στο twitter ο αρχηγός του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άρση της ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου. Αν συμβεί αυτό, τότε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να βρεθεί στην φυλακή μέχρι να δικαστεί.

Δείτε το επίμαχο tweet

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα, ο Γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε κριτική στον Ερντογάν για την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που είχαν φτιάξει ένα μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους στις 6 Ιουλίου στην Άγκυρα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει ένα σκίτσο που έδειχνε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν. Το έργο είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ». Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμιση. Δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα  πέφτουν σήμερα «βροχή» με ηχηρούς τίτλους. 

Κλείσιμο
takir


Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προσβάλλει  τον Πρόεδρο!, γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Milliyet.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης