Politico: Η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν σηματοδοτεί μία νέα παγκόσμια τάξη

tramsn

O πρόεδρος Τραμπ ολοκλήρωνε την εβδομαδιαία επίσκεψή του στην Ευρώπη, χαρακτήρισε ως «εχθρούς» τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσινγκτον, ενώ παρουσίασε την Ρωσία ως αρκετά σημαντική, ώστε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε χθες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένα βήμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα έχει μία διαφορετική εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων στο Ελσίνκι, σηματοδοτεί μία νέα παγκόσμια τάξη, σχολιάζει το «Politico».

Καθώς ο πρόεδρος Τραμπ ολοκλήρωνε την εβδομαδιαία επίσκεψή του στην Ευρώπη, χαρακτήρισε ως «εχθρούς» τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσινγκτον, ενώ παρουσίασε την Ρωσία ως αρκετά σημαντική, ώστε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, ο προκάτοχος του στον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει την Ρωσία ως μία περιφερειακή δύναμη, η οποία εξαφανίζεται σταδιακά.

Ο Τραμπ από την πλευρά του κατά την σουρεαλιστική συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προσωπική συνάντησή του με τον Πούτιν απέφυγε την άσκηση κριτικής προς τον Ρώσο πρόεδρο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επικριτές του να του καταλογίσουν ακόμη και υποταγή.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στον χαρακτηρισμό του “ανταγωνιστή” που απηύθυνε στον Πούτιν ως προς την διάσταση του κομπλιμέντου.

Σε μία διαφορετική περίπτωση ο Τραμπ παρενέβη προκειμένου να απαντήσει σε μία στοχευμένη ερώτηση που είχε γίνει στον Πούτιν, ενώ πριν από λίγες ημέρες προηγήθηκε η απαγγελία κατηγοριών κατά 12 Ρώσων πρακτόρων από τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ.

Οι Ρώσοι πράκτορες κατηγορούνται για την ηλεκτρονική υποκλοπή στοιχείων από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, το 2016, ώστε ο Τραμπ να βοηθηθεί απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι παρά το γεγονός “της μεγάλης εμπιστοσύνης” που έχει στα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας, “ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε με δυναμισμό την άρνησή του” αναφορικά με την εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στον προεκλογικό αγώνα, πριν από δύο χρόνια. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Μάλερ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε την προτίμησή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, το 2016, ενώ από την πλευρά του Τραμπ, η συμπεριφορά του απέναντι στον Πούτιν ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε κατά των ηγετών της Ευρώπης.

Η σκληρή αυτή γλώσσα θεωρείται ότι υποσκάπτει τις υφιστάμενες ισορροπίες στο σημερινό διεθνές σύστημα, ενώ οι συνέπειές της χαρακτηρίζονται ως απρόβλεπτες.

Η ίδια δυναμική καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα στην διάσκεψη των κρατών-μελών της ομάδας G7, όταν ο Τραμπ αναχώρησε βιαστικά από τον Καναδά για την Σιγκαπούρη, όπου και συνάντησε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Κιμ ως «σκληρό» και «πολύ έξυπνο».

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», σχολιάζει ο Τόμας Ράιτ διευθυντής του Κέντρου για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στο ινστιτούτο (Brookings Institution). «Νομίζω ότι δείχνει πως ο ίδιος αισθάνεται πολύ πιο άνετα με δυνατούς αντιπάλους, παρά με δημοκρατικούς συμμάχους» εξήγησε ο ίδιος.

Για τον πρόεδρο Τραμπ, τα φιλικά του ή μη αισθήματα για μία χώρα ή περιοχή καθορίζονται από το αν αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως οικονομική απειλή απέναντι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών. Υπό την λογική αυτή, η Ευρώπη κι ο Καναδάς αποτελούν μεγαλύτερες απειλές από την Ρωσία, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται για χρόνια στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για θέματα ασφάλειας.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εδώ και καιρό εκφραστεί θετικά για αυταρχικούς ηγέτες στο πρακτικό επίπεδο άσκησης της παρούσας αμερικανικής εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, προκαλώντας ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ κι άλλων χωρών. Το γεγονός αυτό, οδηγεί αρκετούς να ζητούν την παραίτηση των υψηλόβαθμων συμβούλων του, μετά την απορριπτική συμπεριφορά του Τραμπ έναντι ηγετών χωρών, που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκε κατά των Ευρωπαίων ηγετών, προτείνοντας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τον διπλασιασμό των αμυντικών δαπανών τους, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ τους, άσκησε κριτική σε Γερμανούς αξιωματούχους για την αποδοχή του αγωγού φυσικού αερίου με την Ρωσία, αρνήθηκε λανθασμένα την άσκηση κριτικής κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ απάντησε σε ερώτηση του CBS αναφορικά με το ποιον θεωρεί ως τον μεγαλύτερο εχθρό του προσδιορίζοντας την ΕΕ.

Ο Τραμπ θεωρεί την Ευρώπη ως τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ, έχοντας στο επίκεντρο της κριτικής του, την εμπορική συμπεριφορά των ευρωπαϊκών χωρών και τις συνέπειες της για την αμερικανική οικονομία.

«Τώρα, δεν το νομίζετε για την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός μας. Η Ρωσία είναι εχθρός σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, είναι σίγουρα ένας εχθρός», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ.

Στην Γερμανία, τα λεγόμενα του Τραμπ προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις με τον ΥΠΕΞ της χώρας να δηλώνει ότι η Ευρώπη δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να μην βασίζεται στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ πρέπει να αναζητήσει την υποστήριξη αυτή στο εσωτερικό της.

«Δεν μπορούμε πλέον να στηριζόμαστε συνολικά στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Χάικο Μάας. «Προκειμένου να διατηρήσουμε την συνεργασία μας με τις ΗΠΑ, θα πρέπει να την επαναπροσδιορίσουμε. Η πρώτη ξεκάθαρη συνέπεια, είναι ότι θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν πρέπει να διαιρεθεί άσχετα με το πόσο επιθετικές είναι οι φραστικές ερωτήσεις, αλλά και οι αναρτήσεις στο Twitter», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Οι αρνητικές αντιδράσεις στην Βρετανία είχαν ήδη δρομολογηθεί, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην εφημερίδα ταμπλόιντ The Sun μιλώντας υποστηρικτικά για τον πολιτικό αντίπαλό της. Χιλιάδες Βρετανών διαδήλωσαν στους δρόμους υπό το βλέμμα εντός γιγαντιαίου μπαλονιού, που τον παρουσίαζε ως ένα πορτοκαλί μωρό που φορούσε μία πάνα. Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων σχολίασαν αρνητικά την παραβίαση του πρωτοκόλλου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος βάδισε μπροστά από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο ξεκίνημα της χθεσινής ημέρας, ο Τραμπ καταλόγισε την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία στην αμερικανική «ηλιθιότητα», αλλά και την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, την οποία κι απορρίπτει χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «διεφθαρμένο κυνήγι μαγισσών».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε ψύχραιμος, ενώ μόνο σε ένα σημείο ήρθε σε αντίθεση με την ατζέντα του Τραμπ αναφορικά με τον Ιράν και την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ωστόσο, οι ειδικοί που σχολίασαν θετικά τους μακροπρόθεσμους στόχους βελτίωσης του διμερούς πλαισίου σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί για την μακροπρόθεσμη επίτευξή τους σε πρακτικό επίπεδο. Τα ρεαλιστικά εμπόδια για μία τέτοια εξέλιξη εντοπίζονται στην απαγγελία κατηγοριών κατά των 12 Ρώσων πρακτόρων, στο αρνητικό κλίμα που καλλιεργήθηκε στην διάσκεψη του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στην επίσης αρνητική δυναμική που προηγήθηκε στη διάσκεψη της ομάδας των χωρών G7 τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Judy

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΛ.ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΚΑΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ –ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ –ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ –ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ-ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ- Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ-ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΥΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ(ΧΙΛΑΡΗ-ΟΜΠΑΜΑ-ΡΕΜΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΜΑΡΤΟΥΝΤΕΣ) ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.ΔΙΑ ΕΘΝΩΝ.ΑΡΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ –ΠΟΥΤΙΝ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥΤΙΝ(ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΡΩΣΙΑ ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ) ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ?.ΑΡΑ ΤΟ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΗΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ? ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ Τα πάντα ρει και ουδέν μένει. Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος

Akis

Τα ματάκια μας ρε αχρείε!

Vasileios

Τι νομίζετε ό,τι θα νομίζει ο κόσμος για εσάς όταν ο Τραμπ που έχει γίνει πλούσιος όχι 1 αλλά 3ς φορές(χρεοκόπησε 2 φορές), είναι 2μ ύψος, έχει αθλητικά μετάλλια, είναι πρωταθλητής στο γκολφ με πόσα κύπελλα, έχει πάει σχολή πολέμου, έχει περάσει από τις καλύτερες γυναίκες, έχει φτάσει στα γεράματα και είναι καλοστεκούμενος και τα έχει 400, έχει φιλανθρωπικά ιδρύματα και επιπλέον έγινε και πλανητάρχης ... ακούσει εσάς που δεν έχετε πετύχει ούτε το 10% αυτών να λέτε ότι είναι άχρηστος, τρελός, παλιάνθρωπος, ψώνιο, θα φυλακιστεί κ.ο.κ..

Κι ο Πάρης της Λάτσαινας...

εφοπλιστής το παίζει με 5 καράβια δώρο της μαμάς για το ξεκίνημα και τα καλύτερα ναυτιλιακά στελέχη να διοικούν το μαγαζί... μεγάλο κατόρθωμα... Τέτοιος επιχειρηματίας με τα λεφτά και τις διασυνδέσεις του μπαμπά του κι ο Τράμπ και το φόρτωμα των δανεικών του από τις τράπεζες στον Αμερικανικό λαό, αλά Ελλάδα. Κάτι είδωλα που έχετε εσείς οι εθελόδουλοι των καπιταλιστών...

Palavogikos

Ευτυχώς μόνο εμείς πάλι έχουμε καταλάβει την εξυπνάδα του Τραμπ από όλη την υφήλιο

IQ ραδιqιού!

Και το ραδίκι έχει και κάποια χρησιμότητα! Ο Τραμπάκουλας καμμία!

@Ότι σου φανεί...

Άλλα αντ'αλλων κατάλαβες... Ο Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς και ο Τράμπ την Αμερική και τη Δύση στους Ρώσους. (ΚΑΜΜΙΑ μέρα δεν έχει δουλέψει ΚΑΙ ο Τράμπ. Ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο ήταν που με ΑΠΑΤΕΣ και τεράστια φέσια έκανε και άλλα λεφτά. Ψάξτο λίγο άσχετε και μετά μίλα!)

ουστ

α ναι ε? και ποιους ενοχλεί που ο Τραμπ δεν χρηματοδοτει τζιχαντια στη συρια όπως εκανε ο ομπαμα? ποιους ενοχλεί που ο τραμπ και πουτιν συμφωνησαν ότι πρεπει από κοινου να ντιμετωπιστουν οι τζιχαντιστες? ποιους ενοχλεί που ο τραμπ κοιτα την οικονομια της χωρας του και όχι ασκοπους πολεμους και ολοκαυτώματα για να περασουν τα γουστα των σουνιτων μουσουλμάνων? οι μονοι που εχουν οφελος να συνεχιστεί ο πολεμος στη συρια / να μην σταματησουν οι τζιχαντιστες/ να τα βαλει ο τραμπ με το ιραν είναι τα σαουδαραβια, /τουρκια κλπ... αυτοι είναι που πληρωνουν και τα λιμπεραλ μεντια της αμερικης και ευρωπης για πιο μουλτικουλτι μαντηλα μπυργκα και ισλαμοποιηση. προφανως ο ο μπρεναν είναι προδότης και μαλλον χρηματίζεται από καμμια ισλαμικη πρεσβεια και όχι ο τραμπ. παρακαλω να περασει

@ουστ

Εσύ ακόμα στους τζιχαντιστές έχεις μείνει; Ο κόσμος χάνεται και ο χαζοβιόλης ακόμα μιλάει για "τζιχαντιστές"....

Κικη

Καλά κάνει ο τραμπ. Συνάπτει συμφωνίες ακόμη κ με τον εχθρό. Το κάνει για εμπορικούς κ οικονομικούς σκοπούς. Σκέφτεται το μέλλον, το εμπόριο κ το χρήμα που κινεί τα πάντα. Το ίδιο κ ο τσιπρας. Έκανε συμφωνία με τα σκοπια, που αποσκοπεί στον οικονομικο ηγεμονισμό της ελλαδος στα Βαλκάνια , ανάπτυξη δηλ ,όπως κ τουρισμός. Μπράβο

Κωστας

Καλά κάνει ο τραμπ, συνάπτει συμφωνίες ακόμη κ με τον εχθρό για οικον

Γιώργος

Ο Τράμπ θα αποδειχθεί μεγάλος ηγέτης. Μην τσιμπάτε στην προπαγάνδα των διεφθαρμένων μέσων, στην Αμερική και αλλού. Είναι μεγάλος ηγέτης για τη χώρα του. Μακάρι να είχαμε και εμείς έναν Τράμπ και όχι ξεπουλημένους στη Μέρκελ.

FBI

Ο Τράμπ θα δικάστεί και θα καταδικαστεί για εθνική προδοσία. Όλες οι πληροφορίες βγαίνουν στο φως τώρα!

Lock him in!

Ο Τράμπ είναι ο Τσίπρας της Αμερικής. Ξεπουλητάρι για τους δικούς του κερδοσκοπικούς λόγους!

Ότι σου φανεί...

Ο Τσίπρας δεν δούλεψε ούτε μία ημέρα, μεγάλε σχολιαστή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης