Τραμπ: Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία ήταν κακές μέχρι πριν από 4ώρες - Πούτιν: Ήθελα να κερδίσει ο Τράμπ στις εκλογές

trump_putinmess

Πούτιν: Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις, ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει - Καμία ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ - Τράμπ: Θα ανοίξουμε νέους δρόμους για να ευνοήσουμε τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο μας



«Οι διαπραγματεύσεις αντανακλούν την κοινή μας επιθυμία μας να διορθώσουμε την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις, να χαράξουμε τα βήματα στην εξυγίανσή τους και την αποκατάστασή τους. Όσο μεγαλύτερες ειρηνικές δυνάμεις, έχουμε ευθύνη για τη διεθνή ασφάλεια», δήλωσε κατά την έναρξη της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν θέματα ισορροπίας, περιφερειακές κρίσεις, η τρομοκρατία και η εγκληματικότητα, καθώς και ζητήματα περιβάλλοντος.

«Θέλουμε διάλογο για τα προβλήματα της στρατηγικής ασφάλειας και τη μη επέκταση των πυρηνικών όπλων, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, που ανέφερε ότι η χώρα του είναι υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε ομάδα εργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Τραμπ: Θα πρέπει να βρούμε κοινή γραμμή, κοινή πορεία

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για πολλά θέματα, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η συνάντηση πήγε πολύ καλά, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη δουλειά που έγινε κατά τη φιλοξενία του Μουντιάλ. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν σε κακή κατάσταση τέσσερις ώρες πριν. 

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να συνεχίσω την πορεία της τολμηρής αμερικανικής διπλωματίας και δεν αποτελεί παράδοση μόνο για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αλλά είναι καλή και για τον κόσμο», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είναι γνωστές οι θέσεις των δύο χωρών και τις συζητήσαμε επί μακρόν. Για να επιλύσουμε τα προβλήματα, θα πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή, μια κοινή πορεία. Είδαμε στο παρελθόν τι συμβαίνει όταν αποτυγχάνει ο διάλογος αυτός, πχ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε.

«Αποφασίσαμε με τον πρόεδρο Πούτιν να ανοίξουμε νέους δρόμους για να ευνοήσουμε τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο μας», τόνισε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας βέβαια ότι προέχει να κάνει ό,τι καλό για τον αμερικανικό λαό.

Για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

«Έθεσα το θέμα της Ρωσίας και της παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές. Το έθεσα στον κ. Πούτιν. Μου είπε ότι έχει σταθερές ιδέες για το θέμα. Από σήμερα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Πούτιν της Ρωσίας θα βοηθήσει να λύσουμε το πρόβλημα, συνεργαζόμενος μαζί μας.

Επίσης συζητήθηκε η «μάστιγα των φανατικών ισλαμιστών και να ανοίξουμε ελεύθερη την επικοινωνία των υπηρεσιών ασφαλείας για να καταπολεμήσουμε αυτήν την παγκόσμια μάστιγα».

«Βάλαμε τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον και πιστεύουμε ότι το μέλλον θα περάσει από πολύ διάλογο και συζητήσεις», ανέφερε, ευχαριστώντας τον ομόλογό του για το διάλογο, σημειώνοντας ότι ο διάλογος ήταν εξαιρετικά γόνιμος. Μάλιστα, προανήγγειλε νέες συναντήσεις στο παρελθόν.

Τραμπ: Κέρδισα την Χίλαρι εύκολα

Κεντρικό θέμα των ερωτήσεων που υπέβαλλαν οι δημοσιογράφοι και των δύο πλευρών ήταν η ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

«Κέρδισα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ, αποδίδοντας το ζήτημα σε σενάρια που διακίνησαν οι δημοκρατικοί για να δικαιολογήσουν την ήττα τους. «Διεξάγαμε μια εξαιρετική εκστρατεία και για αυτό είμαι πρόεδρος», πρόσθεσε.


Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η έρευνα των αμερικανικών αρχών για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 είναι μια καταστροφή για τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία συμπαιγνία, «δεν γνωρίζω τον πρόεδρο για να συνεργήσω μαζί του», ενώ αρνήθηκε κάθε συμπαιγνία.


«Ήταν καλή αρχή για όλους» δήλωσε ο Τραμπ

Θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν Πούτιν και Τραμπ, λίγο μετά το τέλος της κατ' ιδίαν συνάντησης στο Ελσίνκι. «Ήταν μια πολύ καλή αρχή για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση έγινε πολύ καλό πρώτο βήμα.


Η δήλωση Τραμπ έγινε ενώπιον δημοσιογράφων, γύρω από το τραπέζι της συνεδρίασης. Γύρω του βρίσκονταν ανώτατοι αξιωματοίχοι κατά την έναρξη του «γεύματος εργασίας» μετά τη δίωρη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες παρουσία μόνο των διερμηνέων τους.

Αιχμές κατά των προκατόχων του από τον Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε αιχμές κατά των προκατόχων του για την πολιτική που άσκησαν στο ζήτημα της Ρωσίας, λέγοντας ότι υπήρχε μηδενική συνεννόηση. «Είναι βλακεία και φταίνε και οι δύο χώρες. Πιστεύω ότι η Αμερική θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Δεν υπήρχε καμία συνεργασία και καμία συνεννόηση», ανέφερε.

Όπως είπε, «συζητήσαμε ότι η μηδενική συνεννόηση και ο αρνητικός αντίκτυπος που είχε στη σχέση των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο, που ελέγχουμε το 90% των πυρηνικών κεφαλών».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πούτιν έκανε λόγο για αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δύο ηγέτες. «Έχουμε κάποια συμφέροντα που συμπίπτουν και προσπαθούμε να βρούμε κοινά σημεία. Υπάρχουν σημεία που διαφωνούμε και ψάχνουμε να βρούμε λύσεις για να συμφιλιώσουμε τις διαφορές. Δεν πρέπει να επικεντρώσουμε στα τρέχοντα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι υπήρξε συνωμοσία στην εκλογική διαδικασία, ενώ πρότεινε συνεργασία και σε δικαστικό επίπεδο με τον αρμόδιο εισαγγελέα για την έρευνα, Μιούλερ. 

Πούτιν: Ήθελα να κερδίσει ο Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι στις αμερικανικές εκλογές ήθελε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ήθελα να κερδίσει τις εκλογές, επειδή μίλησε για εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας», διευκρίνισε. Επίσης, υποστήριξε ότι αν κάποιος από τους υποψηφίους είχε ρωσική εύνοια, αυτή ήταν η Χίλαρι Κλίντον, κάνοντας λόγο για σχέση της με εταιρεία.

Για τη Συρία:

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η στρατιωτική συνεργασία είναι καλύτερη από την πολιτική. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα. Μάλιστα, χθες, ο Πούτιν συζήτησε το ζήτημα με τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ γίνονται προετοιμασίες για μεταγωγικά που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Εάν βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις εστίες τους, η πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες θα μειωθεί. Είναι καθοριστικό τόσο ανθρωπιστικά όσο και για το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος των προσφύγων», ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν χάρισε μια... μπάλα στον Τραμπ

Και οι δύο έκαναν πολλές αναφορές στο μουντιάλ, που ολοκληρώθηκε χθες στη Ρωσία. Μάλιστα, ο Πούτιν έδωσε μια μπάλα στον Τραμπ, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν το Μουντιάλ το 2026, με τον Τραμπ να πετά την μπάλα στη σύζυγό του, Μελάνια, για να τη δώσει στο γιο τους.

Για τη Συρία:

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η στρατιωτική συνεργασία είναι καλύτερη από την πολιτική. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα. Μάλιστα, χθες, ο Πούτιν συζήτησε το ζήτημα με τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ γίνονται προετοιμασίες για μεταγωγικά που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Εάν βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις εστίες τους, η πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες θα μειωθεί. Είναι καθοριστικό τόσο ανθρωπιστικά όσο και για το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος των προσφύγων», ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν χάρισε μια... μπάλα στον Τραμπ

Και οι δύο έκαναν πολλές αναφορές στο μουντιάλ, που ολοκληρώθηκε χθες στη Ρωσία. Μάλιστα, ο Πούτιν έδωσε μια μπάλα στον Τραμπ, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν το Μουντιάλ το 2026, με τον Τραμπ να πετά την μπάλα στη σύζυγό του, Μελάνια, για να τη δώσει στο γιο τους.




Ρωσία: Δεν είχαμε θέσει περιορισμούς στη διάρκεια των συνομιλιών

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, αναφερόμενος στην διάρκεια των τετ-α-τετ συνομιλιών Πούτιν –Τραμπ, που διήρκεσαν δύο ώρες, ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι είχε προγραμματισθεί να διαρκέσουν μιάμιση ώρα, δήλωσε ότι από ρωσικής πλευράς δεν είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί όσον αφορά στην διάρκεια των συνομιλιών.


ΣΧΟΛΙΑ (63)

Καλιγούλας

Ο Ομπάμα αρνήθηκε στήριξη στην Ελλάδα και για να μείνει στην Ευρώπη ώστε να μην φανεί η ανεπάρκειά της ήρθαν τα ανεφάρμοστα Μνημόνια με τον Ομπάμα να καταστρέφει την Αμερικανική οικονομία με διπλασιασμένο χρέος, σπατάλη στον ιερό σκοπό του Obamacare έναντι του Romneycare που πέτυχε στη Μασαχουσέτη και υπερφορολόγηση στους μικρομεσαίους με 50 εκατομμύρια κουπόνια σίτισης και πλαστή μείωση ανεργίας λόγω μερικής απασχόλησης για να μην φανεί το αδιέξοδο της Ευρώπης και να νιώθει ισχυρή. Η αποτυχία της Αραβικής Άνοιξης σε Αίγυπτο, Λιβύη και Συρία ωφέλησε την Τουρκία και άρχισε να στέλνει πρόσφυγες που έκαναν καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας, όπλων, οργάνων, δουλείας, ελπίδας, ληστείας και τρομοκρατίας, προσφέροντας προμήθεια από τα κέρδη εκατοντάδων δις στον Τσίπρα για να παριστάνει ότι εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της Ευρώπης και είναι συνεπής σε αυτήν ενώ από το 2015 με Ρουβίκωνα και νομισματοκοπείο είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για Grexit. Λόγω Σκοπίων, λαθρομετανάστευσης, εγκληματικότητας, ομοφυλοφιλίας και Ερντογάν οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε κυρίως στην Χρυσή Αυγή έναντι Βαρουφάκη, άρα θα γίνει πόλεμος με Τουρκία απέναντι στον οποίο η Ευρώπη θα είναι ανυπεράσπιστη, με το ξαφνικό Grexit να έχει να την έχει αποσταθεροποιήσει κλονίζοντας την αξιπιστία της λόγω λανθασμένης σιγουριάς των οίκων αξιολόγησης μετά την απάτη Τσίπρα για συνέχιση των Μνημονίων που θα διαψευστεί λόγω εκτροχιασμού της οικονομίας από ραγδαία μείωση τουρισμού λόγω ανασφάλειας που δημιουργούν τα εγκλήματα των αυξημένων από την Τουρκία δαπανηρών προσφύγων που η Ιταλία δεν δέχεται να αναλάβει και εσκεμμένης υποτίμησης της Τουρκικής λίρας για την μείωση των τιμών ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνιστικός Τουρκικός τουρισμός που είχε μεγάλες απώλειες τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του αυταρχισμού του Ερντογάν. Οπότε το ευρώ θα υποτιμηθεί πολύ σε σχέση με το δολάριο όπως το 2014-15 που είχε απώλειες 30% λόγω ενδεχόμενου Grexit. Επομένως η Ευρώπη είναι υπό κατάρρευση και ο Πούτιν με την Λε Πεν και τον Ερντογάν ετοιμάζεται να την λεηλατήσει όπως και στις ΗΠΑ ο Ρόμνεϊ που έχει συγκριθεί με την Τερέζα Μέι που ενώ υποστήριζε Bremain έχει αναλάβει το Brexit των ξανθών Μπόρις Τούρκου Τζόνσον και Φάρατζ που στήριζε Τραμπ, τον ξανθό Ομπάμα (Ντένις Ρόντμαν). Η συμφωνία για τα πυρηνικά με την Κορέα είναι ίδια με αυτή του Ομπάμα στο Ιράν, που το καχύποπτο Ισραήλ που θα διαδεχτεί ο Ράμπο Κασιδιάρης δεν άφησε να κάνει δοκιμές και έβαλε τον Κιμ Γιονγκ-Ουν να παίξει σαν παιδάκι με πυραύλους που δεν είχε για 10 χρόνια.

F-35

400.000.000 $ μαύρο χρήμα απο Ρωσία τσεπωσε αποδεδειγμένα η Κύρια Κλίντον .Και το κατεστημένο στις ΗΠΑ μουγγα στη στρούγκα.Μιλαμε για το ξεφτιλικι του αιώνα

Το

νατο ιδρυθηκε για να προστατευει υποτιθεται την ευρωπη απο την ΕΣΣΔ,η οποια παρεπιπτοντως δεν υπαρχει εδω και καμια τριανταρια χρονια,η ρωσια παλι ειναι κατασκευασμενος εχθρος που παιζει τον ρολο του μπαμπουλα,τον μυθο της ρωσιας με λιγα λογια τον δημιουργησε η αμερικη για να το παιξει προστατης στους υπολοιπους.

Ο Ομπάμα είναι

αυτός ο χαριτωμένος μαύρος, επιτυχημενος προοδευτικος συγχρονος προεδρος που με τη πολιτική του αιματοκύλισε ένα σωρό χώρες της Αφρικής και τη Συρία με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς για το καλό και συμφέρον της χώρας του;

Γιώργος

Μπράβο στον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ. Μεγάλος. Ξυδάκι στα τσιράκια του Ομπάμα , που ξεσπίτωσε με τους πολέμους του εκατομμύρια ανθρώπους .

Γ

Από τότε που άρχισα πααρακολουθω πολιτική έκοψα τον κινηματογράφο... Πάμε για Όσκαρ βλέπω.. συγχαρητήρια..

ΜΥριζαιοι και ΝΟΥΔΟΥΛΕΣ

άμα κ@λοζοριζεστε που ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ Ο 3ος (ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ , να αφήσετε τα σχόλια και να πάτε ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ...ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

PEACE IN OUR TIME ! Και κλαααααααμα τα αριστερά και φιλελε παπαγαλάκια του πολέμου που είχανε λυσσάξει για νέα παγκόσμια αιματοχυσία και ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΡΑΞΗ .

Χειροκροτάς και με τα 4 πόδια;

Ηρέμησε trumpanzee... Να, πάρε μια μπανάνα να κάνεις ένα διάλειμμα!

Γιώργος 45

Τί λες βρε άσχετε. Άνοιξε τα στραβά σου και διάβασε. Μέχρι και στο Fox News που είναι περίπου ότι είναι η ΕΡΤ για τον Τσίπρα, τον βρίζουν για 'όσα εμμετικά είπε δίπλα στον Πούτιν, και εσύ στην κοσμάρα σου.

Μεγάλη πλάκα

Μιλάνε μπάζα όπως Μακλριν και Σκύλλαρυ.

CR

Δεν βλέπω να τελειώνει την θητεία του ο Τράμπ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

venezuela_main02

Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα με Βραζιλία και Κολομβία - Συνολικά τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί - Έκαψαν φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια  - Πάνω από 20 στρατιωτικοί αυτομόλησαν -  Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μπογκοτά ο Μαδούρο

6
metaggisi

Στα 8.000 δολάρια το λίτρο φθάνουν οι τιμές για το αίμα που εμπορεύονται εταιρείες της Σϊλικον Βάλει. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για μετάγγιση πλάσματος αίματος από νεαρούς αιμοδότες.

1
salman

Ο δυναμικός διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας σε συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού - Απογοήτευση για τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας