Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό ναυάγησαν με ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς - Εριστικός και ο Μουσταφά Ακιντζί

era
Ο Τούρκος πρόεδρος προερχόμενος από το Αζερμπαϊτζάν, έφτασε με καθυστέρηση σε σχέση με το πρόγραμμα, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Μετά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ και εν συνεχεία συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.



Στις κοινές δηλώσεις του με τον Μουσταφά Ακιντζί, δεν έδωσε κανένα δείγμα των προθέσεων του για το Κυπριακό και περιορίστηκε στις γνωστές αναφορές για τις δήθεν ευθύνες των Ελληνοκυπρίων και την στήριξη της Άγκυρας στους Τουρκοκύπριους.

Να είναι αποτελεσματική για την Τουρκία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή η νέα περίοδος στην Τουρκία ευχήθηκε ο Τουρκοκυπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στις κοινές του δηλώσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κλείσιμο
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά χρειάζεται την βοήθεια της Τουρκίας για να ξεπεράσει την απομόνωση και πρόσθεσε ότι ο φυσικός πλούτος της περιοχής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνεργασία και όχι για σύγκρουση.

Ο Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για μετατροπή της ανακάλυψης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε λόγο σύγκρουσης και επανέλαβε την πρόταση για μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. «Δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει σε μια στάση που είναι μακριά από την συνεργασία και τον καταμερισμό», τόνισε ο Τουρκοκυπριος ηγέτης και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να διορθώσει, όπως είπε, το λάθος της.

asdasd
ern


Αναφερόμενος στην επικείμενη άφιξη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα αποδεχτεί άλλη πρόταση πέραν των συνομιλιών που θα έχουν ξεκάθαρο στόχο να καταλήξουν σε αποτέλεσμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν ανέκαθεν στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και αυτό πρόκειται να συνεχιστεί. Στόχος της Τουρκίας είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, είναι η οικονομική ανάπτυξη των Τουρκοκυπρίων. Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι είναι ένα εθνικό ζήτημα για την Τουρκία η οποία επιθυμεί όπως είπε βιώσιμη και δίκαιη λύση.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι παρά τις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς πριν από ένα χρόνο, οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο με ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία δεν θέλει να μοιραστεί την πολιτική εξουσία με την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Δυστυχώς όπως είπε η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν άλλαξε νοοτροπία ενώ οι Ελληνοκύπριοι δεν οραματίζονται ένα κοινό μέλλον με τους Τουρκοκύπριους.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος» τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. «Η Κύπρος είναι ο εθνικός σκοπός μας. Στόχος μας είναι να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Κύπρο» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης