Κολομβία: Εντοπίστηκαν πτώματα που πιθανόν ανήκουν σε ζευγάρι που είχε απαχθεί

«Για την ώρα, λειτουργοί της εισαγγελίας του Ισημερινού βρίσκονται σε επαφή με ομολόγους τους στην Κολομβία για τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να καταστεί δυνατή η επαλήθευση της ταυτότητας των δυο πτωμάτων που βρέθηκαν», σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών

Δύο πτώματα που εντοπίστηκαν στην Κολομβία ενδέχεται να ανήκουν σε ένα ζευγάρι από τον Ισημερινό που είχε απαχθεί πριν από τρεις μήνες από αποστάτες της οργάνωσης FARC στα σύνορα των δυο χωρών, γνωστοποίησε την Τρίτη η κυβέρνηση του Ισημερινού.

Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για τον εντοπισμό των δύο πτωμάτων στην πόλη Τουμάκο της Κολομβίας. «Μπορεί να ανήκουν» στον Όσκαρ Βιγιασίς, 24 ετών, και στην Κάτι Βελάσκο, 20 ετών, η απαγωγή των οποίων είχε γίνει γνωστή τη 17η Απριλίου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Επικοινωνίας.

«Για την ώρα, λειτουργοί της εισαγγελίας του Ισημερινού βρίσκονται σε επαφή με ομολόγους τους στην Κολομβία για τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να καταστεί δυνατή η επαλήθευση της ταυτότητας των δυο πτωμάτων που βρέθηκαν», σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισημερινού ήλθε σε επαφή με τους οικείους του ζευγαριού, που είχε απαχθεί από μια ομάδα αποστατών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) υπό τη διοίκηση του Ουάλτερ Αρτίσαλα, γνωστού με το προσωνύμιο Γκουάτσο.

Ο εντοπισμός των σορών σημειώθηκε περίπου δύο εβδομάδες μετά την εύρεση των πτωμάτων μιας ομάδας της εφημερίδας El Comercio του Κίτο--ενός συντάκτη, ενός φωτογράφου κι ενός οδηγού--που απήχθησαν στα τέλη Μαρτίου και κατόπιν δολοφονήθηκαν από την ίδια ομάδα αποστατών.

Οι αρχές της Κολομβίας και του Ισημερινού έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον της ομάδας του Γκουάτσο, χωρίς πάντως αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Χωρίς πλέον κεντρική διοίκηση, ομάδες αποστατών των FARC, της πρώην οργάνωσης ανταρτών που αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης στα τέλη του 2016, διαθέτουν συνολικά περίπου 1.200 μαχητές και δρουν σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας, όπου αποπειρώνται να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη διακίνηση ναρκωτικών, παράνομα μεταλλεία και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr