Γερμανία: Παράταση στο θρίλερ - Νέα συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών το βράδυ

merkel

Μισή ώρα διήρκεσε η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του CDU που θα επαναληφθεί απόψε στις 22:00 - Με παρέμβαση Σόιμπλε συναντήθηκαν το μεσημέρι Μέρκελ και Ζεεχόφερ - «Δεν θα την αφήσω να με απολύσει» δηλώνει ο αρχηγός του CSU που ανεβάζει τους τόνους - Βουλευτές των δύο κομμάτων τους καλούν να βάλουν τέλος στη διαμάχη τους

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για την πολιτική της επιβίωση σε μία προσπάθεια να βρει μία κοινή γραμμή με τους Βαυαρούς εταίρους της στο προσφυγικό.

Στη συνεδρίαση «εξπρές» της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης που διήρκεσε μόλις 30 λεπτά απουσία του Χορστ Ζεεχόφερ, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε:  «Η λύση δεν είναι ασήμαντη, αλλιώς θα την είχαμε ήδη. Αξίζει κάθε προσπάθεια. Γι 'αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει μια άλλη συζήτηση κορυφαίου επιπέδου».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης θα συνεδριάσει εκ νέου στις 22.00 μ.μ ώρα Γερμανίας.

Και από τις δύο πλευρές-τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές- γίνονται προσπάθειες για να μην διαρραγεί η συνοχή της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που μετράει 70 χρόνια.

- Αύριο θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Κ.Ο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας BILD. Η ώρα δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν. Θα σταλεί στους βουλευτές των δύο κομμάτων σχετικό SMS.

-Από την πλευρά της, η Κάτια Ζούντινγκ, αντιπρόεδρος του FDP, του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε πώς, σε περίπτωση νέων εκλογών, θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με την Ένωση και τους Πράσινους για μία κυβερνητική συμμαχία.
«Εάν υπάρξουν νέες εκλογές, πιστεύω ακράδαντα ότι θα μιλήσουμε και πάλι για συνασπισμό Τζαμάικα» τόνισε η Ζούντινγκ.

Μεσολάβηση Σόιμπλε, για την εξεύρεση λύσης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα, για συνομιλίες με τη μεσολάβηση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Στη συνάντηση αυτή στόχος των τριών κορυφαίων πολιτικών είναι να εξεταστούν πιθανές λύσεις στην κρίση που απειλεί την κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση του προεδρείου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι τα δύο χριστιανικά κόμματα βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού».

Ανεβάζει τους τόνους ο Ζεεχόφερ: Δεν θα την αφήσω να με απολύσει!

«Δεν θα αφήσω να με απολύσει μια Καγκελάριος η οποία είναι Καγκελάριος μόνο χάρη σε μένα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους της αντιπαράθεσης λίγη ώρα πριν από την συνάντηση με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία υποτίθεται ότι θα αποτελούσε την ύστατη προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών τους.

«Βρίσκομαι σε μια κατάσταση η οποία είναι για μένα αδιανόητη. Το άτομο το οποίο βοήθησα να ανέβει στη σέλα, με πετάει τώρα έξω», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ την Sueddeutsche Zeitung και διερωτήθηκε: «Μπορώ να μείνω σε μια θέση, αν η βασική γραμμή δεν είναι σωστή;».

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος και η κυρία Μέρκελ είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιχείρησε να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κρίσης. «Η Ένωση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», φέρεται να είπε ο κ. Σόιμπλε κατά την κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των δύο κομμάτων, η οποία διήρκεσε μόλις μισή ώρα.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι ο κ. Ζεεχόφερ χάνει σταδιακά την στήριξη των στελεχών του ίδιου του κόμματός του. «Δεν μπορούσα να δεχτώ την νύχτα την παραίτηση (ενν. Του Χορστ Ζεεχόφερ), χωρίς μια συνάντηση κορυφής. Θέλουμε σήμερα να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα από κοινού», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ενώ ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε ότι ο κ. Ζεεχόφερ αιφνιδίασε τους πάντες όταν δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί και τόνισε: «Είμαστε πρόθυμοι για συμβιβασμό. Πρέπει κανείς να είναι έτσι στην πολιτική. Για μας δεν υπάρχει δρόμος εκτός της κυβέρνησης ή διάλυσης της συνεργασίας με το CDU».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, το 67% των Γερμανών θεωρεί «ανεύθυνο» τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης από τον κ. Ζεεχόφερ και το κόμμα του, ενώ σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της CSU, το 49% τάσσεται υπέρ της Καγκελαρίου Μέρκελ και το 48% υπέρ του υπουργού Εσωτερικών. Επιπλέον, το 69% του συνόλου των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης, όπως η κυρία Μέρκελ. Υπέρ των θέσεων του Χορστ Ζεεχόφερ τάσσονται ωστόσο οι οπαδοί της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) σε ποσοστό 88%.

Παρέμβαση βουλευτών για να βάλουν τέλος στη διαμάχη τους Μέρκελ και Ζεεχόφερ

Βουλευτές και από τα δύο συντηρητικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού κάλεσαν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σήμερα να βάλουν τέλος στη διαμάχη τους για τη μεταναστευτική πολιτική που απειλεί την κυβέρνηση.

Στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), ομόφωνα οι βουλευτές κάλεσαν τους ηγέτες των δύο κομμάτων να συμφιλιωθούν.

Ο βετεράνος πολιτικός του CDU Φόλκερ Κάουντερ είπε ότι αναμένει να βρεθεί μια λύση σήμερα το βράδυ. "Θα μείνουμε μαζί" είπε, καταχειροκροτούμενος για πολλή ώρα από τους παρευρισκόμενους.

Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ του CSU, που θεωρείται σκληροπυρηνικός, είπε ότι τα προβλήματα είναι "επιλύσιμα" και υπενθύμισε στους βουλευτές την αξία της συμμαχίας των δύο κομμάτων.

Η ίδια η καγκελάριος, απευθυνόμενη στους βουλευτές, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία για επίλυση της κρίσης και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να επιτύχει μια συμφωνία, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters κάποιοι από τους συμμετέχοντες.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε ότι το συντηρητικό μπλοκ βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και απεύθυνε έκκληση στα δύο κόμματα να βρουν μια συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

4Χ4

Στα 4 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και παίρνουν όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα για να μην πέσει η μαμά του Αλέξη και δεν έχουν μετά αφεντικό.

Ξ

Μέρκελ θα σε σώσει ο σκλάβος σου ο Τσίπρας. Ξεπουλάει τις ζωές μας για λίγες εβδομάδες ακόμα στην καρέκλα του.

αλεξις

Αυτη η εμονη της πρωην ανατολικογερμανιδας κομμουνιστριας με τους λαθρομεταναστες, που ακομη και με κινδυνο να πεσει η κυβερνηση της, δεν δεχεται να κανει καμια παραχωριση αποδεικνυει και τα τεραστια οικονομικα συμφεροντα που βρισκονται πισω απο το λεγομενο "προσφυγικο¨. Εξαλλου η κομμουνιστρια μερκελ εχει παρει και το γνωστο βραβείο Coudenhove-Kalergi . Τσιπρας, Μερκελ κλπ απλες μαριονετες στα χερια πανίσχυρων συμφεροντων

μαρεοκο

τσιπρα γρηγορα τι κανεις σε ψηφισε ο ελληνικος λαος να σωσεις την γερμανικη κυβερνηση.γρηγορα παρτους πακιστανους ολους εδω...πεφτει η δημοκρατησα μερκελ η φιλη σου.πεσε στα 4 γρηγορα.τσαμπα σε πληρωνει ο ελληνικος λαος?θελουμε να μας κανεις μπαγκλαντες παλιοξεφτιλα

Μέρκελ, θα σε σώσει ο Τσίπρας,!!

Μην αγχώνεσαι, ο μαθητευόμενος γυμνοσάλιαγκας πρωθυπουργός είναι ήδη στα 4 μαζί με τον μπούλη κωλοτούμπα πατριώτη και θα σου παραχωρήσουν όλη την Ελλάδα για hot spot!

..

Έτσι.

Georgios Petidis

Asxoleitheite me ta dika sas k min asxoleiste me tous Germanous....aftoi tha ta vroun....einai patriotes!!!!!min apoprosanatolitete ton elliniko lao me ksenes vlakeies!!!!

@

κανενας δεν μας αποπροσανατολίζει, εσυ μας βγάζεις τα μάτια με το να γράφεις «μεγάλες κουβέντες» ενώ δεν είσαι σε θέση να βρεις το ελληνικό πληκτρολόγιο! και μην μας επαναλάβεις την γνωστή ανοησία ότι είσαι εξωτερικό, τα πληκτρολόγια δεν χρειάζονται βίζα... αρκετά μαζί σας, σχολια σε Greeklish απλά δεν θα έπρεπε να δημοσιεύονται

Νηπιαγωγός

Ενικό σύντροφε, ενικό. Για τον εαυτό σου μιλάς μόνο.

@

Αποκλείεται τσιμπλα, εσυ με τα μωρά γύρω σου τα έχεις χαμένα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eklo09

61 εκατομμύρια Αιγύπτιοι αποφασίζουν για 25 σημαντικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, όπως για την παράταση της θητείας του προέδρου της χώρας σε έξι από τέσσερα χρόνια, τη θεσμοθέτηση ποσόστωσης 25% στην εκλογή των γυναικών στο Κοινοβούλιο

21010904

Τα κίτρινα γιλέκα διαδηλώνουν για 23ο Σάββατο στο Παρίσι - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - 110 προσαγωγές

2
BsSevvWY

 Με τη βοήθεια των ΗΠΑ επαναπατρίστηκαν 110 Κοσοβάροι - Τέσσερις μαχητές, 32 γυναίκες και 74 παιδιά - Υπολογίζεται ότι 70 Κοσοβάροι που είχαν ενταχθεί σε τζιχαντιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν

kypros_6xroni_ar

O 35χρονος υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, που παραδέχθηκε πως δολοφόνησε την μητέρα και την κόρη της, υπέδειξε στους ανακριτές δύο σημεία στα οποία έχει πετάξει το πτώμα της 6χρονης και άλλα τεκμήρια του εγκλήματος

1
omar_sudan

Ο Μπασίρ, που καταζητείται επίσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για γενοκτονία στη δυτική επαρχία της χώρας Νταρφούρ, ανατράπηκε στις 11 Απριλίου από τον στρατό έπειτα από μήνες διαδηλώσεων με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία

germania_apozimiwseis_art

Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά μέσα το αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Sueddeutsche Zeitung: Σημαντικότερη από τις χρονοβόρες αγωγές η βοήθεια προς την Ελλάδα -  Νeues Deutschland: Το θέμα των αποζημιώσεων δεν έχει κλείσει. Διαπραγματευτείτε με τους Έλληνες

7