Αυτή είναι η πιο ασφαλής χώρα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς

reikiavik

Bρέθηκε φέτος στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης, για 11η συνεχόμενη χρονιά

Εάν ο παράγοντας της ασφάλειας είναι σημαντικός για εσάς στον προγραμματισμό των διακοπών σας, τότε ίσως αξίζει να σκεφτείτε ως πιθανό προορισμό μια χώρα όχι και τόσο... εξωτική, αλλά σίγουρα ασφαλή για εσάς και την οικογένειά της.

Ο λόγος για την Ισλανδία, η οποία βρέθηκε φέτος στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης, για 11η συνεχόμενη χρονιά. Όσο για την Ελλάδα, αυτή περιορίστηκε στην 79η θέση, μια ομολογουμένως όχι και τόσο καλή επίδοση.

Κάθε χρόνο, ένα αυστραλιανό think tank επεξεργάζεται διάφορα είδη δεδομένων για να συνθέσει τη λίστα των πιο ασφαλών και των πιο επικίνδυνων χωρών, μεταξυ 163 κρατών.

Συνυπολογίζοντας παράγοντες όπως η εγκληματικότητα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, τα ποσοστά ανθρωποκτονιών, η διαφθορά και η οπλοχρησία, το think tank ανέδειξε την Ισλανδία σε παράδεισο ασφάλειας, όπου ένας ταξιδιώτης μπορεί πραγματικά να φορτίσει τις μπαταρίες του χωρίς να σκέφτεται κάθε είδους κινδύνους.

Η Ισλανδία έχει πολύ χαμηλή εγκληματικότητα, με μόλις 1,8 φόνους ανά 100.000 ανθρώπους τον χρόνο. Επίσης, δεν διαθέτει τακτικό στρατό, κάτι που μειώνει την πιθανότητα πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισλανδία δεν ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στις πρώτες 10 χώρες του Δείκτη. Στην τρίτη θέση βλέπουμε την Αυστρία, στην τέταρτη την Πορτογαλία και στην πέμπτη την Δανία.

Δείτε τη λίστα με τις 20 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου

1. Ισλανδία
2. Νέα Ζηλανδία
3. Αυστρία
4. Πορτογαλία
5. Δανία
6. Καναδάς
7. Τσεχία
8. Σιγκαπούρη
9. Ιαπωνία
10. Ιρλανδία
11. Σλοβενία
12. Ελβετία
13. Αυστραλία
14. Σουηδία
15. Φινλανδία
16. Νορβηγία
17. Γερμανία
18. Ουγγαρία
19. Μπουτάν
20. Μαυρίκιος

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Victor

Όπως πάντα, ό,τι νάναι! Αριθμός 7 η Τσεχία (!!!) και αριθμός 14 η Σουηδία (!!!!).

vassiliki vicky nicolopoulou

H TAIWAN ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ .

45ri

και το Μονακό ακόμη ασφαλέστερο, ο θείος Πάνος ξέρει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα