Ο Κόντε απειλεί με βέτο τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

conte__3_

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας προειδοποιεί ότι θα θέσει βέτο εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της χώρας του - «Σήμερα ελπίζουμε πως τα λόγια θα γίνουν πράξη»

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, απείλησε με βέτο στα συμπεράσματα της Συνόδου αναφορικά με το μεταναστευτικό, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της χώρας τους.

Ο Τζουζέπε Κόντε είπε πως η Ιταλική θέση για το μεταναστευτικό είναι «λογική» και συνάδει με το πνεύμα και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ιταλία δεν έχει πια ανάγκη από λόγια και δηλώσεις αλλά από πράξεις», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «σήμερα ελπίζουμε πως τα λόγια θα γίνουν πράξη» και πως για πολλά χρόνια η Ιταλία άκουγε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης από Ευρωπαίους ηγέτες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για πιθανή απόρριψη της Ιταλικής πρότασης ο Πρωθυπουργός Κόντε τόνισε πως δεν θέλει να σκέφτεται τη πιθανότητα αυτή, όμως ολοκλήρωσε λέγοντας πως σε αυτή τη περίπτωση δεν θα υπάρξουν κοινά συμπεράσματα.

Μακρόν: Η Γαλλία θα στηρίξει ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασίες

Από τη πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως η Γαλλία θα υποστηρίξει ευρωπαϊκές λύσεις και συνεργασίες, εντός της ζώνης του Σένγκεν και εντός του υφιστάμενου πλαισίου.

Ο Πρόεδρος Μακρόν συμπλήρωσε πως πρέπει να εξευρεθούν και λύσεις εκτός των συνόρων της ΕΕ, πάντα όμως με γνώμονα τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maik_pen708

«Θα παραμείνουμε στην περιοχή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ

DxCJH--XcAA3y26

Οι κενυατικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως ότι ο Τζέισον Σπίντλερ είναι μεταξύ των 14 θυμάτων της τρομοκρατικής  επίθεσης - Όμως δύο στενοί συγγενείς του, είπαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζέισον είναι νεκρός

20100591

Η δήμαρχος της Ρώμης θέλει να υποχρεώσει τους άστεγους να κοιμούνται σε κλειστούς χώρους όταν κάνει πολύ κρύο – Τους τελευταίους μήνες δέκα άστεγοι έχασαν τη ζωή τους κυρίως λόγω ψήφους

1