Περισσότεροι από 10.000 τζιχανιτστές δρουν στην αφρικανική ήπειρο

jihad

Εκτός της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, η Αφρική καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων και ο αριθμός των θυμάτων είναι υψηλότερος σε σύγκριση με εκείνον στην ευρωπαϊκή ήπειρο

Περισσότεροι από 10.000 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αφρικανική ήπειρο, είπε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Νάσερ Μπουρίτα, μετά το πέρας μιας συνόδου των κρατών μελών του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

«Στο πλαίσιο της εξέλιξης της στρατηγικής του Ντάες, η Αφρική βρίσκεται μεταξύ των πλέον στοχευμένων περιοχών» όπου «το τρομοκρατικό νεφέλωμα εκμεταλλεύεται τις ευπρόσβλητες ζώνες» εξήγησε ο Μαροκινός υπουργός.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για συνεργασία μεταξύ των αφρικανικών κρατών και του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, η πολιτική ηγεσία του οποίου συναντήθηκε σήμερα στο Σκιράτ, κοντά στο Ραμπάτ.

Εκτός της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, η Αφρική καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων και «ο αριθμός των θυμάτων είναι υψηλότερος σε σύγκριση με εκείνον στην ευρωπαϊκή ήπειρο» επισήμανε ο Μπουρίτα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Μπρετ ΜακΓκαρκ, τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις τάξεις του διεθνούς συνασπισμού.

Η περιφερειακή αυτή σύνοδος, με τη συμμετοχή περίπου 50 αντιπροσωπειών, οι 20 εξ αυτών από την αφρικανική ήπειρο, βοήθησε ώστε να υπάρξει «ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την καταπολέμηση των τρομοκρατικών δικτύων, την προστασία των χωρών, το να αποτραπούν οι μαχητές των τρομοκρατικών οργανώσεων να περάσουν τα σύνορα, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση» σημείωσε από την πλευρά του ο Μπρετ ΜακΓκαρκ.

Επιπλέον, οι «άκρως εποικοδομητικές» συζητήσεις ανέδειξαν την αναγκαιότητα να «τελειώσουμε τη δουλειά στη Συρία», ιδίως μέσω της εκπόνησης προγραμμάτων ανοικοδόμησης.

Ο συνασπισμός θα καταβάλει το ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων, για να συμβάλει στα προγράμματα ανοικοδόμησης στη Συρία και το Ιράκ, διευκρίνισε ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DsYpmkjXoAIUcFq

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση - Δολοφόνησε τα θύματα στο σπίτι τους, μετέφερε τα πτώματα σε μια περιοχή με κοιτάσματα πετρελαίου, έθαψε τη σύζυγό σε έναν ρηχό τάφο και πέταξε τις σορούς των παιδιών του σε διαφορετικές δεξαμενές πετρελαίου!

putin_ole

«Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε διάλογο με τους Αμερικάνους εταίρους μας σε αυτό το κομβικό θέμα και ελπίζουμε ότι θα το εξετάζουν με πλήρη υπευθυνότητα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

1