Βίντεο: Ποδοσφαιρική ομάδα εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

062618_thai2

Η σπηλιά είχε πλημμυρίσει από τις βροχές και στις έρευνες παίρνουν μέρος διασώστες, αλλά και δύτες. Οι προμήθειές τους είναι λίγες, το οξυγόνο επαρκεί, αλλά όσο περνούν οι ώρες τόσο η αγωνία μεγαλώνει

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ταϊλάνδη, για τη διάσωση 12 παιδιών από 11 έως 16 ετών τα οποία έχουν παγιδευτεί μέσα σε μια σπηλιά από το Σάββατο. Πρόκειται για μέλη μίας ποδοσφαιρικής ομάδας και μαζί τους είναι και ο 25χρονος προπονητής τους.

Η σπηλιά είχε πλημμυρίσει από τις βροχές και στις έρευνες παίρνουν μέρος διασώστες, αλλά και δύτες. Οι προμήθειές τους είναι λίγες, το οξυγόνο επαρκεί, αλλά όσο περνούν οι ώρες τόσο η αγωνία μεγαλώνει.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι αρχές εκτιμούν πως τα αγόρια, ηλικιών 11-16 ετών, και ο προπονητής τους, εισήλθαν στο σπήλαιο Θαμ Λουάνγκ Νανγκ Νον στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι το Σάββατο.

Η ομάδα θεωρείται πως παγιδεύτηκε εξαιτίας δημιουργίας χειμάρρου στην είσοδο του σπηλαίου εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το συγκεκριμένο σπήλαιο, που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, είναι γνωστή τουριστική ατραξιόν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post, οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν ένα μικρό ρέμα για να εισέλθουν σε αυτό, κάτι που το καθιστά μη προσβάσιμο σε περίπτωση πλημμύρας. Όπως ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, τα νερά στο σπήλαιο μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα πέντε μέτρα κατά την περίοδο των βροχών στην Ταϊλάνδη, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης