Σήμερα η κρίσιμη «σύνοδος» για το προσφυγικό: Τι φοβάται η Αθήνα

metanastes_europe

Ξεκινά στις 4 το απόγευμα - Υπέρ των κλειστών κέντρων στις χώρες υποδοχής τάχθηκαν Γαλλία-Ισπανία - Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας

Στις 4 το απόγευμα ξεκινά στις Βρυξέλλες η συνάντηση εργασίας των αρχηγών δέκα κρατών-μελών της ΕΕ που έχει εξελιχθεί σε άτυπη μίνι σύνοδος κορυφής με αντικείμενο το προσφυγικό στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η Μέρκελ στο εσωτερικό της χώρας της - με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού - προκειμένου να ληφθούν δραστικά μέτρα για τους μετανάστες και τη μετακίνησή τους στην Ευρώπη.

Και ενώ επικρατεί αβεβαιότητα τόσο για τα αποτελέσματα της άτυπης σύσκεψης όσο και της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ αμφισβητεί το δικαίωμα της καγκελαρίου να αποφασίζει για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του . Όπως προειδοποίησε στη Süddeutsche Zeitung σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί λύση στο θέμα της επαναπροώθησης στη Σύνοδο Κορυφής θα δώσει εντολή για απώθηση αιτούντων ασύλου στα γερμανικά σύνορα εφόσον τα στοιχεία τους έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η καγκελάριος έχει ήδη δηλώσει πως απορρίπτει αυτό το μέτρο επειδή θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ΕΕ. Σε περίπτωση πάντως που κ. Ζεεχόφερ επιδιώξει να το εφαρμόσει η Α. Μέρκελ έχει έμμεσα καταστήσει σαφές ότι θα τον παύσει από τα καθήκοντα του.

Η άτυπη συνάντηση θα γίνει στο κτίριο Berlaymont, όπου στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αφίξεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα πάρουν μέρος είναι προγραμματισμένες για τις 15.30 ώρα Ελλάδας, η έναρξη των εργασιών για τις 16.05 και η λήξη περίπου στις 20.00. Στην έκτακτη σύσκεψη στην οποία έχει καλέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχουν δηλώσει συμμετοχή 16 κράτη μέλη της ΕΕ: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία, Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Σλοβενία και Κροατία.

Μια πρόγευση της στάσης που θα κρατήσουν ισχυροί «παίχτες» όπως η Γαλλία και η Ισπανία έδωσαν το Σάββατο ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Πέδρο Σάντσεθ.

Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, Παρίσι και Μαδρίτη προκρίνουν «τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση των μεταναστών». «Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Υπάτης Αμροστείας για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν (...) άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου» τόνισε ο Μακρόν

Στη συνάντηση θα δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα δώσει έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου, με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο καθώς και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Την άτυπη συνάντηση εργασίας συγκαλεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε αυτή αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ενόψει της ευρύτερης συζήτησης για αυτά τα θέματα που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή (28 και 29 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Να τους πάρει

Ο Στινγκ και η Τζολί.Λύθηκε το πρόβλημα.

ΕΕΕΕΕΕ?

Αφού ο Τσίπρας θα μιλήσει για "δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης", άρα τους θεωρεί βάρος. Τότε γιατί τους καλεί και τους χαϊδεύει συνεχώς τους λάθρο? Τι σκοπούς εξυπηρετεί?

Gjon Lleshi

Κέντρα υποδοχής σε χώρες προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα και η Βοσνία Ερζεγοβίνη. Ιδιαίτερα το Ελλαδισταν με πληθυσμό που μειώνεται και ζεις κατά 40% σε ένα μεγάλο χωριό-ζουγκλα με αφρικανικό κλίμα και ένα προδότη πρωθυπουργό, σίγουρα θα κάνει τη δουλειά.

Όλοι στους δρόμους

Έχουμε έναν πρωθυπουργό μαριονέτα. Έναν απίστευτο τύπο αριστερού λέει ναι σε όλα και μετατρέπει την χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το μεγαλύτερο καρκίνωμα ειναι η αριστερά , ψέματα προδοσίες μνημόνια ανθελληνισμος. Από την Θεσσαλονίκη την Δευτέρα αρχίζει ο αγώνας εναντίον των χαφιεδων του συριζα που θα προσπαθήσουν να μολύνουν με την παρουσία τους την Τούμπα. Χαφιέδες και ρουφιάνοι στην Τούμπα είναι ανεπιθύμητοι. Να κλείσουν τα γραφεία του συριζα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη στην Μακεδονία μας τα έχουμε καταφέρει και από την ημέρα υπογραφής της προδοσίας μένουν ερμητικά κλειστά. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να πάρουν πίσω την προδοτική συμφωνία. Οποίος εξακολουθεί να στηρίζει συριζα είναι εχθρός του λαού και να γνωρίζει πως είναι υπεύθυνος για την προδοσία και την παράδοση της Μακεδονίας μας στο ΝΑΤΟ και στις πολυεθνικές. Κάθε συριζαιος είναι εχθρός του λαού.

Σύντροφε Αλέξη, παρακάλεσέ τους εδώ στη Λέσβο να μας τους στέλουν.

Σύντροφε Αλέξη, ας έρθουν όλοι εδώ στη Λέσβο, στο κόκκινο νησί. Στο νησί του 43,87% της αριστεράς, στο νησί της ανθρωπιάς και των γιαγιάδων με τα μιμπερό, στο υποψήφιο για Νόμπελ νησί που ευλόγησαν οι Πάπας, Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος το 2016 και ύμνησαν Τζολύ, Αϊ Γουέι Γουέι και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες, στο νησί των 70 χιλιάδων ντόπιων και των 30 χιλιάδων αλλοδαπών μεταναστών και μελών των 114 ΜΚΟ. Από 1/7/18 οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ καταργούνται όπως έγινε και στα άλλα Ελληνικά νησία (πράγμα που ΔΕΝ έγινε σε κανένα άλλο νησί της Ε.Ε). Αποτέλεσμα, οι τιμές καυσίμων και αγαθών θα εκτοξευτούν λόγω μεταφορικών και η ΗΔΗ ακριβή ζωή θα γίνει ακόμα πιο ακριβότερη. Αυτό σημαίνει λιγότερη αγοραστική δυνατότητα για τους ντόπιους, περισσότερες κλειστές επιχειρήσεις και τρελλλλλή αύξηση της ανεργίας (βλέπε καινούριοι Μυτιληνιοί νέοι μετανάστες για Γερμανία κλπ). Όταν στο νησί έρθουν π.χ. ένα εκατομμύριο λάθρομετανάστες (οι οποίοι έτσι και αλλιώς μόνιμα θα μείνουν), τότε αυτόματα η Λέσβος γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός της χώρας, και, με τα χρήματα των ΜΚΟ καθώς και τα 390 ευρώ που κάθε μήνα μπαίνουν στην χρεωστική κάρτα που δίνεται σε ΚΑΘΕ λαθρομετανάστη που μπουκάρει, οικονομικός κολοσσός! Όταν δε, ξεπεράσουν το εκατομμύριο, καταλαβαίνετε! Ποια Γερμανία γατάκια! Θα ακούει Λέσβος και θα τρομάζει η Αγγελικούλα! Με μεγάλη λοιπόν χαρά όλοι οι κάτοικοι τους περιμένουν. Εμείς οι Μυτιληνιοί είμαστε όλοι μετανάστες. Αν δεν είμαστε ακόμα, θα γίνουμε. Όσο για το φόβο της Χρυσαυγής, μη φοβάστε, έχουμε τους συντρόφους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τα αντίστοιχα τάγματα ασφαλείας της αριστεράς δηλαδή) με τα κράνη και με τα ρόπαλα καθώς και τους συντρόφους του ΠΑΜΕ για να τους προστατεύουν!

Αριστερός Διανοούμενος

H αλληλεγγύη που έδειξε ο απλός Έλληνας πολίτης ΤΣΑΚΙΣΕ ηθικά τον φασισμό. Από εδώ και πέρα αναμένεται το πολιτικό ΤΣΑΚΙΣΜΑ του φασισμού με το να βγει το φασιστικό μόρφωμα εκτός νόμου και τέλος και σπουδαιότερο το δικαστικό ΤΣΑΚΙΣΜΑ του φασισμού με την καταδίκη και φυλάκιση των μεγαλοστελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος. Να απαλλαχτούμε από το μεγαλύτερο καρκίνωμα που γέννησε η πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Υ.Γ Όσοι ψηφίζουν το μόρφωμα δεν έχουν καμία δικαιολογία είναι συνυπεύθυνοι, είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ τέλος, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

αριστεροκαφρος

..... σωστός!¡!!!!! φασιστακι

Γιαννης

εισαι ενας γνησιος απογονος του σταλιν και γνησιος φασιστας.τωρα για διανοουμενος...θα ελεγα αυτοδιαφημιζομενος και αυτοαποκαλουμενος διανοουμενος ταιριαζει καλυτερα σε εναν προδοτη

Λουλίτσα

Αγύριγε, για πιο ___μόρφωμα μιλάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ; Έχεις δίκιο. Κάτω ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της αριστεράς!

Αριστερός διαννοούμενος

Όπως λέμε φυτοφάγος λύκος...

klasobanieras

το φασιστικο μορφωμα στην Ελλαδα εχει ονομα και λεγεται συριζα και ο αρχηπροδοτης αρχηγος τους το μεγαλο λαμογιο της κουμουνδουρου λεγεται τσιπρας και θα τιμωρηθει μαζι με τους ψηφοφορους του

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@Αριστερός Διανοούμενος;Όπως λέμε ο λιμενάρχης της Δράμας;Τι λες ρε αναρχοφασιστοκομουνισταριό;

zz

Εσύ που ζεις ερυθροφασίστα στην Ευρώπη η την Ασία ?Αν ζεις στην Ευρώπη πρέπει να γνωρίζεις ότι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη άρχισε το ξήλωμα της βρομοπαγκοσμιοποιήσεις , και η σειρά της ΕΛΛΑΔΟΣ θα έρθει , μπορεί να αργήσει σε σχέση με της άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά θα έρθει , όποτε κανόνισε από τώρα τα εισιτήρια σου για αναχώρηση έκτρωμα .

Γιώργος

To σχέδιο για ισλαμοποιηση ;

Η Γη είναι επίπεδη

.. των εξωγήινων ή των νεφελίμ; οι μπίζνες και τα επιδόματα είναι μεγαλύτερο κίνητρο από τα μεταφυσικά.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Αφού είναι πλούτος, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι αριστερές ΜΚΟ, γιατί δεν τους θέλουν; Έπρεπε να γίνεται σφαγή για το ποιος να τους πρωτοπάρει.

EΠΕ

Οι Γερμανοί τους διάλεξαν και τώρα με βάση της συνθήκης του Δουβλίνου (γιατί δεν είναι μόνο ο αγράμματος, έχουμε παράδοση στους μεγάλους διαπραγμετευτές σ αυτή τη χώρα) θα μας στείλουν πίσω ότι βιαστή, τζιχαντιστή, τρελό, άχρηστο και εν δυνάμει φονιά ξεδιάλεξαν. Θα μας δώσουν και μερικά χρήματα μαζί με περισσότερες υποσχέσεις ... έκλεισε η δουλειά. Ξέρουν πως ανέκαθεν για λίγα χρήματα πουλάγαμε και τη μάνα μας

Ωραία κατάσταση

Όλες οι χώρες του Νότου διαμαρτύρωνται εκτός απο την Ελλάδα της Αριστεράς και των ΜΚΟ του Σόρος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joe-biden-ekloges

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επισήμως πως θα διεκδικήσει το χρίσμα για την υποψηφιότητα της προεδρίας της χώρας - Στην ίδια κούρσα ακόμα 19 πολιτικοί μέχρι στιγμής - Τη... σκόνη του Τζο Μπάιντεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις

1
im12

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο σεβασμός του «διεθνούς δικαίου» και όχι «του δικαίου του ισχυρότερου» θα επιτρέψει μια επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ

1