Le Point: «Αλέξης Τσίπρας - Περικλής ή παρακμή;»

Le Point: «Αλέξης Τσίπρας - Περικλής ή παρακμή;»

Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που έχει εφαρμόσει το πιο φιλελεύθερο και πιο αυστηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της χώρας του, επισημαίνει το γαλλικό περιοδικό

4487757
«Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα ολοκληρώνοντας το τρίτο πακέτο βοήθειας», γράφει σε άρθρο του το γαλλικό περιοδικό «Le Point».

Το σχετικό άρθρο διερωτάται για την τύχη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός και η χώρα μας όταν σταματήσουμε να λαμβάνουμε τον ευρωπαικό «μποναμά».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο Περικλής της σύγχρονης Ελλάδας, ή θα φέρει την παρακμή...;.

Η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον αρθρογράφο Εμανουέλ Μπερέτα.

Κλείσιμο
Η επιλογή των λέξεων Périclès και périclite δεν είναι τυχαία αφού η δεύτερη είναι η συνέχεια της πρώτης με βάση την γαλλική γλώσσα:«Περικλής ή παρακμή;» και στα γαλλικά «Périclès ou périclite ?».

tsipras


Αφότου ολοκληρωθεί το τρίτο πακέτο βοήθειας,θα φανεί εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο σύγχρονος...Περικλής, ο ηγέτης της Δημοκρατίας,ο πρώτος πολίτης του Χρυσού Αιώνα που έκανε την Ελλάδα αθάνατη στο χρόνο.'Η αν θα οδηγήσει την Ελλάδα στην κατάρρευση, την παρακμή.

«Μπορεί η Ελλάδα να σταθεί μόνη της και θα έχει ο Τσίπρας μέλλον;», διερωτάται το γαλλικό περιοδικό και προσθέτει:

«Στο θερινό ηλιοστάσιο,(αύριο) στις 21 Ιουνίου,όταν ο ήλιος θα έχει φθάσει στο ψηλότερο σημείο της Αθήνας,η Ελλάδα θα έχει επιτύχει μία επανάσταση: θα έχει ολοκληρώσει το τρίτο και τελευταίο πακέτο βοήθειας μετά από μια αποφασιστική σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο», γράφει το περιοδικό «Le Point» και προσθέτει:

«Παράδοξο:ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που θα έχει εφαρμόσει το πιο φιλελεύθερο και πιο αυστηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της χώρας του, και ίσως στην Ευρώπη. Συνολικά, θα έχει εφαρμόσει πάνω από 450 μεταρρυθμίσεις!»

Έσταξαν χολή οι Γάλλοι 

Πάντως οι Γάλλοι χρήστες σχολίασαν το άρθρο, μάλλον πικρόχολα, με ορισμένους εξ αυτών να επισημαίνουν ότι η Ελλάδα ήταν προτιμότερο να φύγει εκείνη από την ΕΕ, αντί της Βρετανίας, ενώ για τον Περικλή ανέφεραν ότι «δεν έκανε και θαύματα»

-Eνα μικρό παράδειγμα για τα ελληνικά στοιχεία (ΟΟΣΑ):Η αλιεία στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει...Η Coca-Cola έκλεισε τα εργοστάσιά της...


-Έπρεπε να αφήσουμε τους Έλληνες να αποχωρήσουν από την Ε.Ε αντί να χάσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο!

-Ο Τσίπρας δεν είναι ειδικός στα οικονομικά ... Ανήκει στην ελληνική πολιτική κάστα που εξαπάτησε και ψεύδεται. Και θέλει να συνεχίσει να ζει σε βάρος της Ευρώπης.

-Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει, οι Έλληνες ζουν μόνο με κινεζικές επενδύσεις και την πώληση κονσερβοποιημένων ροδάκινων, αλλά αυτό θα έχει τέλος, το ελληνικό κράτος θα χρεοκοπήσει σε λιγότερο από δύο χρόνια.

-Ο Περικλής, δεν έκανε θαύματα. Παρά τις δημοκρατικές του ιδέες (πολιτισμός και πολλά άλλα).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης