Βίντεο: Ο Ερντογάν ζητά στενό μαρκάρισμα στους ψηφοφόρους του φιλοκουρδικού κόμματος για να μην μπει στη Βουλή

Βίντεο: Ο Ερντογάν ζητά στενό μαρκάρισμα στους ψηφοφόρους του φιλοκουρδικού κόμματος για να μην μπει στη Βουλή

Ο Τούρκος πρόεδρος ομολογεί στο βίντεο ότι αυτό που ζητά δεν μπορεί να το πει δημοσίως

erdogan-new-vt
Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία ένα βίντεο που δείχνει τον Ταγίπ Ερντογά να ζητά από στελέχη του κόμματός του να «μαρκάρουν» ψηφοφόρους και να τους καθοδηγήσουν προκειμένου το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) να μην περάσει το εκλογικό όριο του 10% και να βρεθεί εκτός βουλής.

Στη συνάντηση της 9ης Ιουνίου που ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους αλλά καταγράφηκε από στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν - το οποίο στη συνέχεια διέγραψε το βίντεο - ο Τούρκος πρόεδρος ακούγεται να λέει «φίλοι μου, το κόμμα μας πρέπει να κάνει διαφορετική δουλειά για το HDP. Αυτό δεν μπορώ να το πω έξω από εδώ. Το λέω σε εσάς εδώ. Γιατί; Γιατί αν το συγκεκριμένο κόμμα βρεθεί κάτω από το εκλογικό όριο αυτό θα σημαίνει ότι εμείς θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση».

«Εσείς ξέρετε ποιος είναι ποιος... Αν οι τοπικοί εκπρόσωποι μας δεν το ξέρουν αυτό, τότε θα πρέπει να παραιτηθούν. Πάρτε τις εκλογικές λίστες για κάθε εκλογικό κέντρο και κάντε ειδική δουλειά» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Όπως ακούγεται να λέει στα στελέχη του «πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά στην Κωνσταντινούπολη πριν ακόμα να ξεκινήσει. Δεν πρέπει να επαναληφθεί η εμπειρία της 7ης Ιουνίου» με τον Ερντογάν να αναφέρεται στις εκλογές του 2015 όταν το ΑΚΡ δεν είχε εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κόμματος HDP που κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι «καλεί ανοιχτά τους πολίτες να διαπράξουν έγκλημα. Σχεδιάζει να κλέψει ψήφους και να πιέσει ώστε να βρεθούμε κάτω από το εκλογικό όριο».


Erdoğan: HDP'lileri markaja alacaksınız
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης