Τραμπ σε Γιούνκερ: «Ζαν – Κλοντ, είστε πολύ σκληροί απέναντί μας»

junccccc

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατανόησε τελικά ότι στο ζήτημα του εμπορίου αρμοδιότητα έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ  

Την έντονη δυσφορία του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με κάθε κράτος- μέλος ξεχωριστά, αλλά μόνο με ολόκληρη την Ένωση, κατέγραψε το «Politico», δημοσιεύοντας τους απίστευτους χαρακτηρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στην σύνοδο των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στον Καναδά , ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνθηκε πολλές φορές στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατηγορώντας τους όχι μόνο για την «άδικη«, σύμφωνα με τον ίδιο, εμπορική πολιτική της ΕΕ, αλλά ακόμα και για «μίσος» απέναντι στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού Μέσου, ο Πρόεδρος Τραμπ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε χαρακτηριστικά: «Ζαν – Κλοντ, είσαι πολύ σκληρός απέναντί μας». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε μάλιστα και στην Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομά της, ούτε την ακριβή της ιδιότητα. «Η κυρία της φορολογίας», όπως χαρακτήρισε την Επίτροπο Ανταγωνισμού ο Ντόναλντ Τραμπ, «μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Θα δείτε πόσο καλά θα περάσει αυτά που θέλει ο τρελλός , όσο και αν φωνάζουν οι Γερμανοί.

@

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πριν το 2010 υπερεθνικό όργανο που διαμόρφωνε πολιτική. Μετά, με τη Γαλλία και Ιταλία αποδυναμωμένες, έγινε σταδιακά υποχείριο των Μερκελοσόιμπλε. ...... Ότι θέλουν κάνουν και κερδίζει η Γερμανία τους....... Τύποις είναι η Επιτροπή, στην πράξη αναζητήστε Μέρκελ......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης