Τραμπ σε Γιούνκερ: «Ζαν – Κλοντ, είστε πολύ σκληροί απέναντί μας»

Τραμπ σε Γιούνκερ: «Ζαν – Κλοντ, είστε πολύ σκληροί απέναντί μας»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατανόησε τελικά ότι στο ζήτημα του εμπορίου αρμοδιότητα έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ  

junccccc
Την έντονη δυσφορία του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με κάθε κράτος- μέλος ξεχωριστά, αλλά μόνο με ολόκληρη την Ένωση, κατέγραψε το «Politico», δημοσιεύοντας τους απίστευτους χαρακτηρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στην σύνοδο των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στον Καναδά , ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνθηκε πολλές φορές στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατηγορώντας τους όχι μόνο για την «άδικη«, σύμφωνα με τον ίδιο, εμπορική πολιτική της ΕΕ, αλλά ακόμα και για «μίσος» απέναντι στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού Μέσου, ο Πρόεδρος Τραμπ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε χαρακτηριστικά: «Ζαν – Κλοντ, είσαι πολύ σκληρός απέναντί μας». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε μάλιστα και στην Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομά της, ούτε την ακριβή της ιδιότητα. «Η κυρία της φορολογίας», όπως χαρακτήρισε την Επίτροπο Ανταγωνισμού ο Ντόναλντ Τραμπ, «μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης