Τρία ταχύπλοα σκάφη δώρισαν οι ΗΠΑ στο αλβανικό Λιμενικό Σώμα

Τρία ταχύπλοα σκάφη δώρισαν οι ΗΠΑ στο αλβανικό Λιμενικό Σώμα

Ταχύπλοα σκάφη, εφοδιασμένα με πλήρη εξοπλισμό, αξίας 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δώρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Λιμενικό Σώμα της Αλβανίας.

Τρία ταχύπλοα σκάφη, εφοδιασμένα με πλήρη εξοπλισμό, αξίας 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δώρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Λιμενικό Σώμα της Αλβανίας.

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Δυρραχίου, παραδόθηκαν τα πλοία, τύπου «ARC Angel», που θα χρησιμοποιηθούν από το τμήμα ταχείας επέμβασης του Λιμενικού Σώματος. Τα σκάφη έχουν μήκος 13 μέτρα και πλάτος τέσσερα.

Σύμφωνα με τον διοικητή των αλβανικών ναυτικών δυνάμεων, ναύαρχο Κουντρέτ Τσέλα, τα σκάφη θα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ναυτικών δυνάμεων.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας, Άρμπεν Ιμάμι και η αναπληρώτρια πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντέμπορα Τζόουνς, οι οποίοι χαρακτήρισαν εξαιρετική την αλβανοαμερικανική συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

china-cambolia

Αυτή η διευθέτηση θα προσφέρει στην Κίνα μεγαλύτερες δυνατότητες να αναπτύσσει δυνάμεις σε περιοχές όπου έχει εδαφικές διεκδικήσεις και οικονομικά συμφέροντα, στη Νότια Σινική Θάλασσα