Ταϊλάνδη: Δύο νεκροί σε μάχη στρατιωτών-ανταρτών

Ταϊλάνδη: Δύο νεκροί σε μάχη στρατιωτών-ανταρτών

Στρατιώτες ενεπλάκησαν σε μάχη με ενόπλους, πιθανώς μουσουλμάνους αντάρτες, στη νότια Ταϊλάνδη, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και ένας αντάρτης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός...

Στρατιώτες ενεπλάκησαν σε μάχη με ενόπλους, πιθανώς μουσουλμάνους αντάρτες, στη νότια Ταϊλάνδη, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και ένας αντάρτης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Αλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά, καθώς έκαναν έφοδο στην κατοικία ενός ατόμου που θεωρείτο ύποπτο για κατασκευή βομβών, στην επαρχία Γιάλα.

Οι στρατιώτες σκότωσαν τον ύποπτο, σε βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί πολλά εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ένα για τη δολοφονία αστυνομικού, το 2005.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, μουσουλμάνοι και βουδιστές, έχουν σκοτωθεί τα τελευταία έξι χρόνια στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, όπου οι μουσουλμάνοι Μαλάι μάχονται για την αυτονομία τους από τους βουδιστές που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού στη χώρα.

Οι τρεις νότιες επαρχίες- Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιουάτ, αποτελούσαν τμήμα του μουσουλμανικού σουλτανάτου του Μαλάι, το οποίο προσαρτήθηκε στην Ταϊλάνδη το 1909. Το 80% του πληθυσμού της περιοχής είναι μουσουλμάνοι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yellow_vests

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπενζαμίν Γκριβό, δήλωσε πως δεν θα ήταν «λογικό» για τα Κίτρινα Γιλέκα να κατέβουν για πέμπτη φορά στους δρόμους αυτό το Σάββατο

1
butina_arthro

Η 30χρονη Μαρία Μπούτινα παραδέχθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι μετείχε σε συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ – Υποστήριξε ότι έδρασε «υπό την καθοδήγηση» Ρώσου αξιωματούχου για να αποκτήσει επιρροή στην αμερικανική πολιτική