Η Χίλαρι Κλίντον κήρυξε την έναρξη των συνομιλιών για το μεσανατολικό

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έκανε σήμερα την έναρξη των απ' ευθείας συνομιλιών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έκανε σήμερα την έναρξη των απ' ευθείας συνομιλιών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάθονταν δίπλα στην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην αίθουσα Βενιαμίν Φραγκλίνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι αντιπροσωπείες έλαβαν τη θέση τους γύρω από το ορθογώνιου σχήματος τραπέζι.

Η κ. Κλίντον ευχαρίστησε τον παλαιστίνιο Μαχμούντ Αμπάς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για «το θάρρος και τη δέσμευσή τους» σήμερα κατά την έναρξη του απευθείας διαλόγου με το Ισραήλ.

«Η παρουσία σας είναι ένα σημαντικό βήμα», τους δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία της, υποσχόμενη επίσης ότι η Αμερική θα είναι «ενεργός εταίρος» στη διαδικασία.

«Αν προχωρήσετε με καλή πίστη, μπορούμε να λύσουμε όλα τα βασικά θέματα μέσα σε ένα χρόνο», πρόσθεσε.
Απευθυνόμενη στη συνέχεια «στους λαούς της περιοχής», η Κλίντον τόνισε: «Κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον του λαού σας και των οικογενειών σας» και λέγοντας ότι κατανοεί «τις απογοητεύσεις του παρελθόντος», συνέχισε: «Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας και την υπομονή σας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς εσάς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr