Ο Ιντζέ «κατακεραυνώνει» τον Ερντογάν: Σας μιλάει μέσα από οθόνη - «Θα σου δώσω μάθημα χωρίς οθόνη», απαντά ο «Σουλτάνος»

«Εγώ σας μιλάω από καρδιάς, και μόνο έτσι μιλώντας λύνονται τα προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προβάλλοντας και ένα απόσπασμα με τον Τούρκο πρόεδρο «να τα λέει από μέσα» - Άμεση η απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν

Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ του ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποψήφιο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ, σε μία εκρηκτική προεκλογική εκστρατεία εν όψει των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου. Στις προεκλογικές ομιλίες του ο Ιντζέ δεν χάνει ευκαιρία να επικρίνει και πολλές φορές να λοιδωρεί τον Ερντογάν, όπως έκανε σε μία ακόμη χθες από τη Βαν. 

Ο Ιντζέ αναφέρθηκε στην ομιλία του Τούρκου προέδρου στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του - ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο ακροατήριο... διαβάζοντας την ομιλία σε κείμενο μέσω ενός υποβολείου με οθόνη, το γνωστό μας auto cue.

«Στην Άγκυρα θα κάνουμε την τελευταία συγκέντρωσή μας για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Πρέπει να μαζέψουμε 1 εκατομμύριο κόσμο. Ο αντίπαλός μου είναι πολύ ισχυρός. Όμως, γνωρίζετε ποιος είναι ο αντίπαλός μου; Είναι ένας υποβολέας. Το έθνος θεωρεί ότι (σσ. ο Ερντογάν) είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης, όμως διαβάζει από μία οθόνη (σσ. επί λέξη: ένα τζάμι). Στο Ντιγιάρμπακιρ, για να λυθεί το κουρδικό ζήτημα υπάρχει ανάγκη κάποιος να μιλήσει από καρδιάς, όχι μέσα από μία οθόνη. Κάποια μέρα μπορεί το μηχάνημα να βγει από την πρίζα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιντζέ.

«Υπάρχουν δύο τρόποι να μιλήσει κανείς, ένας μέσα από την καρδιά και ένας άλλος μέσα από μία οθόνη. Το κοινό δεν μπορεί να το δει. Ο ένας κάνει κάποιες γραπτές σημειώσεις, που τις κοιτά "κλεφτά" και μιλά από καρδιάς. Και υπάρχει και ο δεύτερος τρόπος, με ένα είδος οθόνης εδώ, άλλη μία εκεί. Υπάρχουν οι ομιλίες σε αυτή την οθόνη και ένας άνθρωπος που τις διαβάζει. Εσείς πιστεύετε ότι μιλάει από μόνος του. Μπορούμε να δούμε το βίντεο νούμερο 7;… Όσοι λένε αυτά που είναι γραμμένα στην οθόνη δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά μας. Εκείνοι που μιλούν από καρδιάς μπορούν να λύσουν τα προβλήματα», πρόσθεσε, δείχνοντας το βίντεο όπου ο Ερντογάν υπονοείται ότι μιλά με auto cue.

Ερντογάν: Θα σου δώσω μάθημα χωρίς την οθόνη

Τούρκος πρόεδρος, πάντως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε άμεσα και σε σκληρό τόνο.

«Ξέρω πώς να σου δώσω ένα μάθημα χωρίς την οθόνη. Εκεί, δεν ξέχασα την ομιλία μου. Ο ιμάμης που καθόταν δίπλα μου, βγήκε έξω για την βραδινή προσευχή. Επέστρεφε την ώρα της ομιλίας μου. Οι σωματοφύλακές μου το σταμάτησαν, δεν τον άφησαν να επιστρέψει στη θέση του. Αυτό με ενόχλησε. Φώναξα τον υπεύθυνο ασφαλείας μου και του είπα να τον αφήσουν να πάει στη θέση του. Αυτός είναι ο σεβασμός μου στη θρησκεία κύριε Κεμάλ, κύρις Μουχαρέμ. Δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα, με το να μου επιτίθεσαι μέσω των social media»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr